Main Area

Uncle John - TESZT

Hedon
Sörfajta Milkshake IPA
Szín Borostyán
ABV 7,3
IBU 61
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Teszt

A Hedonnál valaki az utóbbi időben komoly laktóz-szállítmányokat téríthetett el, mivel legutóbb kiadott, 3 új és 1 újra élesztett sörükből rögön 2 is a laktózos desszert-IPA-k sorát gazdagította. Míg az „amerikai zászlós páros” nőt tagja, Aunt Mary az édes meggysör fogalmát gondolta újra, addig a családfő, Uncle John a vanília turmixra kattant rá. Ez utóbbit próbálom ki most én is.

A sör hatalmas habbal és joghurtos-vaníliás cukor illattal érkezik, így az amcsi milkshake-től kezdetben csak a bronz színe különbözteti meg. Már ez is jó jel, de a shake-sör házasítást az íz sem töri meg. Az ital krémesen csúszik, a korty elején pedig tisztán érezhető az illatban is megfigyelt tej-vanília kombó. Emellé talán nem is meglepő, hogy a sör kifejezetten édeskés, viszont arra még én sem készültem, hogy az illatban kevésbé elcsíphető barack is megjelenik. Először még elég félénk őkelme, de a pohár végére gyakorlatilag sűrű barackos joghurttá alakul az élmény. Na persze azért Uncle John mégiscsak egy IPA, ezért a komlót sem illik kifelejteni. És valóban, a lezárásul szolgáló, joghurtosan savanykás íz után még megérkezik a komló keserűsége, ami viszont nem zavarja meg az összhatást, épp csak sörösebbé teszi azt.

Azt kell, hogy mondjam, furcsa lény lett János bácsi, de ha a Hedon ilyen furcsaságokat is tud művelni, abba ne hagyja. A sör egyszerre édeskés, savanykás, joghurt és sör, ami maximálisan teljesíti a beígért Milkshake IPA jelleget, ráadásul az édesszájúakat is kényezteti.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel