Main Area

Unemployed Coffee

HopTop Brewery
Sörfajta Cream ale
ABV 5,5
IBU 22
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Laktózzal és coldbrew kókuszkávéval készült cream ale.

A sör története: "Szerettünk volna szakítani azzal a hagyománnyal, hogy a kávés sör leginkább stout lehet, ezért egy Pale Ale-t használtunk alapsörként. A főzes során laktózt is használtunk, ettől egy krémesen lágy sörlevet kaptunk. Ebben az esetben a hidegkomlózás helyett inkább egy jókora mennyiségű - Melis Tamás, a Frei Cafe pörkölőmestere által készített - hidegen áztatott kókuszos kávét adtunk a sörhöz az erjedési időszak után. Készítésének egyik fő oka az volt, hogy megalkossunk egy munka utáni/munka helyett elfogyasztható alkoholos „kávé”-t!
Felhasznált komlók: Challanger, East Kent Goldings

A speciális kókuszos kávét Melis Tamás, a Frei Cafe pörkölőmestere fejlesztette ki számunkra az alábbiak szerint:
Egy arabica bland-et készítettem a sörhöz. A bland összetétele :
1. Nicaragua Finca La Pavona SHG EP
Feldolgozás : mosott, napon szárított. Kellemes komplex citrusos savak jellemzik ezt a kávét.
2. Brazil Fazenda mira flor alta mogiana
Feldolgozás : Natúr Ez adja a testet a kávénak valamint azt a kerek édeskés ízt a végén.
3. Papua New Guinea Plantatin A/X Grade North Wahgi
Feldolgozás : Mosott, napon szárított. Ez adja a kávénak a vibráló összetett ízét, a csokis ízjegyeken keresztül a friss fűszereken át piros bogyós gyümölcsökig.
4. Colombia Excelso Planadas, Tolima ORGANIC
Feldolgozás : mosott, napon szárítás Colombiai kávékra jellemző egzotikus gyümölcsös és vibráló fűszeres ízjegyek.
Az összetevőket külön pörköltem, hogy az összes kávéból a legtöbbet tudjam kihozni. Igyekeztem úgy elkészíteni a pörkölési profilokat, hogy úgy legyen világosabb a kávé, hogy a savasság nem nyomja el a gyümölcsös ízjegyeket. Ezért a pörkölés közepét (mikor elkezdődik a maillard reakció, azaz effektív a karamellizáció) elhúztam, hogy a kávé viszonylag kevés hőt kapjon. A kávé ízesítése pedig hideg fúzióval készült, 7 órán keresztül hűtött közegben ázott. Ebben a szakaszban a kávé természetes úton szívja és zárja magába a speciálisan előkészített kókuszt.”

 

Hol kapható?

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel