Main Area

Vedd a szádba a zenét

Tavaly nagyot dobott a MONYO azzal, hogy kijött a Quimbyvel közösen megalkotott sörével. Most ezt a szériát szeretnék folytatni, ezúttal az Ivan and the Parazol volt a közreműködő fél!

Minden évben más sörstílus uralkodik a sörös piacon, egyre különlegesebb irányba haladva többnyire. Talán ezért is esett a két fél választása a Brut Ale-re, ami leginkább egy Extra Brut Champagne-ra hasonlít. Értendő ezalatt a pezsgős jellege a sörtípusnak, illetve az, hogy annyira száraz, amennyire az csak lehetséges. Ráadásul jelen esetben még meg is küldték ezt az alapból sem egyszerű típust némi eperrel.

“A sörkülönlegességek kedvelőjeként és fogyasztójaként a zenekar már nagyon régen szeretett volna valamilyen ehhez hasonló együttműködést egy főzdével. A MONYO Brewing több szempontból is a legjobb lehetőségnek bizonyult. Alapvetően szerettük volna ha a lemez köré egy olyan kíséret kerül, ami az összes érzékszervet igénybe veszi: a zene a fülnek, a klipek és fotók a szemnek, az ízlelőbimbóknak pedig egy saját sör.” - meséli Vitáris Iván, a zenekar frontembere.

A pezsgős hatás egyébként egyben utalás is az új Parazol album borítójára. “Az alapból is különleges főzetet a rengeteg belekerülő valódi eper (200kg) bolondítja meg. Ettől lesz benne egy olyan kettősség, mint magában a lemezben. Édes, de mégis savanyú, világos, de nem átlátszó, erős de mégis könnyed, így szülelett Exotic Post Traumatic” - teszi hozzá Iván, aki egészen az elejétől a végéig részt vett a közös sör megalkotásában, a recepttől a címkéig bezárólag. Érzésre egyébként nem az a sör, amit egész nyáron innék, mert ahhoz túlságosan komplex, viszont arra tökéletes, hogy a napsütésbe kihéderezve egy jól behűtött palackkal megbontson az ember és élvezze a napsütést egy olyan gyümölcsös sörrel, amitől nem ragad össze a szája, cserébe az ízlelőbimbók masszív impulzust kapnak.

KELL A SÖR, MEGVESZEM!

A MONYO egyébként sem veti meg az együttműködéseket, hiszen tavaly például a Quimby-vel dolgoztak együtt Az Ördög magyar hangja, de Bogdán Ádámnak - a magyar labdarúgó-válogatott kapusának is főztek már sört és akkor a boros kooperációkról, a Hungarian Terroir szériáról még nem is beszéltünk (Kékfrankos, Kadarka, Tokaji furmint, Hárslevelű, Spontan Syrah).

Az Exotic Post Traumatic epres Brut Ale-ből 2000l készült összesen, csapolva és üveges formában is megtalálható lesz országszerte. Az új albumot május 3-án, pénteken a budapesti Akvárium Klubban mutatják be Ivánék, bár esélyes, hogy ott nem fogunk tudni kérni egy korsóval kérni a sörből, hogy meghallgassuk a zenét mellé. Mindenesetre kihangsúlyozták, hogy érdemes a kettőt együtt kóstolni (a lemezt a sörrel vagy ha úgy tetszik, akkor a sört a lemezzel), mert úgy lesz szép kerek a sztori.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel