Main Area

Viktoria's NEw Secret - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta New England IPA
Szín Matt aranysárga
ABV 5,6
IBU 40
Kiszerelés Csapolt, Doboz - 0,33 l

Vic Secret, Warrior, Simcoe és Amarillo komlókkal, valamint Lallemand New England élesztővel készült New England IPA. A Small Batch sorozat tagja.

Premier

Teszt

A FIRST eddig sem szerénykedte el a premiereket, de pár hete látszólag valamibe eléggé beletenyereltek, hiszen valahogy minden sörös ismerősöm online felületéről a Victoria’s NEw Secret köszönt vissza, általában egy hízelgő komment társaságában. Nem volt hát kérdés, hogy le kell vadásznom az egyébként limitált szériában megjelenő dobozkát. 

Bár a terv csak a roham végére sikerült, a kezemben ott volt az egyébként igen pofás új designnal díszített tároló, melyből végre megkaptam a várt, baracklé színű, matt, intenzíven habzó New Englandom. Beleszagolva a pohárba aztán rájöttem, mire volt ekkora a lelkesedés a weben: a mango, a maracuja és az ananász is ott figyel a trópusi koktélban, ami arcon csap. Persze a csodás illat önmagában kevés lenne, de nem kellett beérnem ezzel: a déli gyümölcsök mesterhármasa az ízben is bőven tiszteletét teszi, méghozzá egy krémes, sima test kíséretében. Az íz összetevői tehát igencsak ott vannak a szeren, amíg a gyümölcsösség tart, de sajnos ez meglepő gyorsasággal eltűnik, lecseng és helyét a pohár végén nálam enyhén túl intenzív keserűség vette át. Mindez azonban az élmény pár százalékát teszi ki, az összkép alapján nem csoda, hogy ezt kiáltották ki eddig a legjobb FIRST főzetnek.

Bár a Victoria limitált, egyszeri főzetnek indult, szerintem kár lenne elsüllyeszteni a receptet. Már ebben a formában is egy elég jó élményben lehet része annak, aki megkaparint eggyel az utolsó dobozok közül, de ha a gyümölcsös testet a 11-ről még feljebb csavarják és a végén a keserűségből visszavesznek egy cseppet, ez a New England egy toplistás főzetként térhet vissza a csapokra és a polcokra.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel