Main Area

West Coast Samurai - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta IPA
Szín Aranysárga
ABV 6,6
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Mad Scientist Alpha Batch sorozatának tagja, yuzuval és Citra komlóval készült West Coast IPA.

Teszt

„Valami lehet a Mad Scientist és a hazai yuzu importőrök között.” Ez a gondolat futott át agyamon, mikor Szilágyi Tomi felvezette akkori legújabb, picit premier előtti sörüket egy szegedi kóstolón. A cuccnak még címkéje nem volt, de a neve West Coast Samurai lesz. Ehhez hűen pedig egy nyugati pati stílusú, igazi komló keserűvel megtolt IPA-t kapunk, amibe még egy jó adag yuzu is belepotyogott. A japán citromféle ugyan már megfordult a Mad söreiben (konkrétan a Tokyo Lemonade készült ezzel), de esetünkben a yuzu nem a sör gerincét adja, inkább csak fűszer, ami még érdekesebbé teszi az IPA-ba került egyetlen komlófajtát, a Citrát. A felvezetés tehát erős volt, az üveg pedig már járt is körbe.

Matt, szalmasárga italt kaptam, édeskés citrusos és komlós illattal, szóval nagyjából azt, amit elképzeltem. A korty jól csúszik, sima, elején kesernyés, majd röviden enyhén mézes, aztán újra jön a citrusos kesernye egyre növekvő intenzitással. A Citra és a yuzu egyszerre nyílik ki és makacsul a szádban is marad még percekig. Aztán jön a következő korty, és a következő…

A Madnek sikerült fedél alá hoznia egy olyan IPA-t, ami egyszerre hagy maradandó ízt a szádban, de egyáltalán nem szételemzős vagy agyalós. Ez egy citrus által dominált, sima, jó ivású, komlós IPA minden manír nélkül.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel