Main Area

White Passion/Queer Bunny - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Hefeweizen/Bajor búza
Szín Szalmasárga
ABV 5,2
IBU 15
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Herr Weizen élesztővel, mangóval és maracujával készült bajor búzasör.

Premier

Teszt

Talán idén már ki lehet jelenteni, hogy a gyümölcsös sör önmagában nem számít szitokszónak. A hangsúly ugyanis végre kezd eltolódni az eddig többségben lévő, édes, gyümölcsre (és sörre) maximum nyomokban hasonlító izékről az olyan főzetek irányába, amiben a gyümölcs íze végre valóban kiegészíti a sörét, ráadásul a felhasznált alapanyagok is sokkal közelebb állnak a fáról leszakított változathoz, mint egy mesterséges ízesítőkkel feltolt szörphöz. Ebbe a gyümölcsös sör forradalomba pedig most már beszállt a Fehér Nyúl is, hála tesztünk tárgyának a White Passionnek. Elmondásuk szerint ugyanis már sokan rágták (tapsi)fülüket, hogy csináljanak már valamilyen gyümölccsel felturbózott italt is, ők viszont nem érték be a legáltalánosabb recepttel, helyette összehoztak egy igazi, nyári üdítőt búzasör alapra, kesernyés mangóval és maracujával. Az ötlet sikerét szépen jellemzi, hogy az 1. főzetről le is maradtam, azonban a második adagot már tesztelhettem Nektek. 

A fehér szenvedély valóban hű a nevéhez, mit ne mondjak. A sör ugyanis halvány szalmasárga alakot ölt a pohárban, melyet még kis habkorona is megtámogat. Megvan tehát a „fehér”, a „szenvedélyt” pedig már az illat is szállítja: a búzasör észteres illata visszafogott fanyar gyümölcsösséggel párosul. Enyhe, de csak az illatban, ízben ugyanis nagyon odateszi magát a sör két trópusi összetevője. Először egy enyhe fanyarsággal szembesül az ember, majd robban a gyümibomba: a korty elején a mangó dominál, középen az ízek keverékéből magyar ízlelőbimbóknak leginkább friss sárgadinnyeként azonosítható íz keveredik ki, majd a korty végét a maracuja uralja. Ehhez pedig szépe asszisztál a selymes búza alap, ami mindvégig ott van, mindvégig tisztán érezhető, de egy pillanatra sem vonja meg a hangsúlyt a frissítő elemektől. 

A White Passion tehát egy gyönyörű szeg a gagyi gyümölcsszirupos sörök koporsójába, de én nem állnék meg ennél a megállapításnál. Könnyű, fanyar, gyümölcsös és gazdag íze ugyanis egy olyan jól belőtt nyári sörré teszi a Fehér Nyúl újdonságát, hogy ott a helye a 20 fok felett fogyasztandók toplistájának élén. Én biztosan vissza fogok még térni rá párszor.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel