Main Area

Wonder Kompót - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta Sour ale
Szín Vörös
ABV 5
IBU 12
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Hallertauer mittelfrüh, simcoe komlókkal, búza, pilseni, karamel, zabpehely malátákkal és vegyes erdeigyümölcs velővel készült gyümölcsös savanyú ale.

A név eredete: "Az Ugar Puszta Superheroes sorozat a vidéki életvitel azon jellegzetes alakjainak állít palackozott emléket, akik valamennyi kistelepülésen jelen vannak, sajátos tevékenységükkel határozva meg az adott lakókörnyezet napi rutinját.

Wonder Kompót sokak számára ismerős lehet. Ő az a nagymama, aki minden gyümölcsből lekvárt/kompótot készítene, és banyatankjával meghatározó szerepet vívott ki magának a piaci élővilág vadonjában. Nem egyszerű azonban az életük, folyamatos harcban állnak azon családtagokkal, akik fenti alapanyagokból megrögzötten pálinkát akarnak csinálni.

Wonder Kompóthoz csakis egy gyümölcsös sör párosulhat. Összedobtunk egy jó tartalmas alap sört, amihez erdei gyümölcsök tömkelegét csempésztük. Szeder, málna, eper, áfonya, ribizli, mindez 5%-os alkohol tartalommal párosítva, egy igen kellemes frissítőt alkot. Nálunk a gyümölcsös sörök nem édesek, hanem kellemesen fanyar ízvilággal rendelkeznek, lévén mi a sörbe kerülő gyümölcsöt is leerjesztjük a sörrel együtt, így egy sokkal természetesebb, frissítőbb, karakteresebb italt kapunk."

Teszt

FleXman sikere után már lehetett tudni, hogy az Ugar Puszta szuperhősei nem állnak meg és már rotyog valami új az üstben. Mint később kiderült: ez a valami az erdei gyümölcsös savanykás Wonder Kompót volt, ami pont a legjobbkor, nyáron, a sour-hullám beindulásakor érkezett. Mivel nagyon bírom a bogyós gyümölcsöket és a savanykás söröket, nálam ez instant betalált akkor, de kíváncsi voltam, milyen lesz egyet otthon, télen megnyitni.

Próba-palackomat ki is töltöttem hát, hogy a vörösbarna, apró habú és nem meglepő módon erdei gyümölcs és sör illatú italhoz jussak. Nem kellett csalódnom: kellemes savanykás íz fogadott, telis-tele a beígért bogyók édesítetlen ízével. Mivel azonban a sör ízét is ezektől kapja, nem kell szájat kicserző savaktól tartani, az íz inkább fanyar, mint egy fagyasztott gyümölcsmix esetében. Ez pedig pont elég ahhoz, hogy kellemesen felüdítsen és pont annyira tartalmas, hogy itt-ott cseresznye vagy málna is előbukkanjon. Az ital pedig meglepően jól bánik ezekkel az ízekkel: a sör száraz, az íz pedig szépen vékonyodik el. Ez utóbbi zavaró lenne egy nagy testű fajtánál, de itt épp hogy rájátszik a frissítő jellegre.

Összességében tehát kapunk egy könnyen értelmezhető, savanykás és üdítő sört, ami itatja magát, de azért a belepréselt bogyókat is megmutatja. A Wonder Kompót egyértelműen a nyár egyik slágere volt és lesz, de máskor is jól csúszhat a minőségi gyümis sörök szerelmeseinek.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel