Main Area

'89 - TESZT

Dimbo Lab
Sörfajta IPL (India Pale Lager)
Szín Aranysárga
ABV 5,5
IBU 49
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Hallertauer Hersbrücker, Kazbek és Styrian Wolf komlókkal készült lager.

Premier

Teszt

Mindig örömmel jelentkezem, ha kedvenc extrém sörfőző gerilla csapatom, a Dimbo Lab valami újat eszel ki. Persze ezt a hozzáállás nem csak a személyes szimpátia szülte, hiszen ők azok, akik eddig ritkán elkészített stílusokban is mernek alkotni, a végtermék ráadásul minimum nagyon jó lesz. Nem volt ez másként a ’89 esetében sem, hiszen hiába ígér a név egy retro lagert, itt erről azért többről van szó. Az új főzet ugyanis stílusát tekintve egy IPL, vagyis india pale lager, ami az alsóerjesztésű sörök technológiáját ötvözi az IPA hangulatával, vagyis az istenesen megküldött komlóval. Ha ez nem lenne elég, maga a komlóválasztás is ritka, hiszen a sör nem a klasszikus amerikai tobozokat kapja, hanem a komlóhangsúlyos sörben ritkábban használt európai tesókat, melyek közül 2 már egy korábbi sörben, a Capital Lagerben is jelen volt. Ezek alapján tehát érzitek, mennyire nem egység sugarú sörrel van itt dolgunk. Épp az ilyeneket érdemes megkóstolni! 

A ’89 megújult palack designja mögött (eltűnt a sokkolt farkas :( ) látszólag standard, aranysárga ital lapul meg nagy habkoronával és gabonás-lageres, enyhe illattal. Ez van épp addig, amíg bele nem kóstolsz. Mert akkor… akkor arcba kap a komlóágyú. A trópusi vihar helyett viszont itt aszalt mandarint kapunk, virágokat és földes ízeket. Ezt viszont olyan intenzitással, amit egy IPA is megirigyelne. Így lesz a sör ivós, mégis szájat beterítő és ízzel telt. 

Azt kell mondjam, a Dimbo megint nem hagyott cserben. Hozta ugyanis a sörrel szembeni újító, kísérletező hozzáállását, de emellett jött a magas minőség is. Ami az IPL-t illeti, azt nyugodtan ihatja lageres és IPA-s egyaránt: mindenkinek jól fog esni, de mindenkit meg is fog lepni. Épp annyira, amennyire kell. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel