Main Area

Eldugott sörkert - Mad Garden Buda

Óbudán nőttem fel, így a szívem mindig is visszahúz ide, azonban örökös problémám volt eddig, hogy Buda északi részén egyelőre viszonylag kevés kocsmában lehet jó kézműves sört inni, így igazán nagy szükség volt már egy helyre, ahol a tudatosabb sörfogyasztók is megtalálják számításaikat. 

Erre az igényre reagált a Mad Scientist és a Madhouseból már megismert csapat, akik Mad Garden néven nyitottak egy napsütötte kerthelyiséget a Budai oldal északi oldalán, közel az Árpád-hídhoz.

A Miklós téren, a tízemeletes panelházak közt bújik meg ez a zöld oázis, aminek létezéséről még a közelben lakók is alig tudtak, ugyanis annyira rejtve van. Kívülről nehéz belátni és emiatt bentről sem látni a város nyüzsgését, az itt töltött idő alatt egy eldugott kis zöld kertben pihenhetjük ki a mindennapokat.

A helyszín ettől függetlenül sokak számára ismerős lehet, ugyanis eddig Selyemgombolyító Gourmet Garden néven a Neked Csak Dezső és a Töltő csapat itatta és etette az erre járókat. Ez a hely az idei szezonra sajnos már nem nyitott ki és mikor kérdésessé vált, hogy mégis ki lenne méltó a folytatásra, akkor  szinte egyből a Mad-es srácokra esett a választás. Ugyanis ha sikerült az elmúlt években, Kőbánya bugyraiba csalogatni a sörkedvelő embereket, ami rendszerint a város egyik legabszurdabb villamosútjával volt egybekötve, akkor nem is kérdés, hogy a város másik végét is meg tudják tölteni embekkel.

A létesítmény jelenleg 200 ember befogadására képes és a megnyitó hétvégéje bebizonyította, hogy könnyedén össze lehet ennyi sörszeretőt gyűjteni egy helyre.

A kezdő csaplistán helyet kapott pár core tétel, mint pl. a Liquid Cocaine, Mango Bay vagy a gluténmentes Popstar, de fel fognak kerülni a legfrissebb szezonális tételek és még Barrel Project söröket is lehet decizni. Csekkold az aktuális söröket Untappden.

A sörök mellett figyelemre méltó spirit választékkal indult a pult és szívből ajánlom az egyes sörkoktélokat is.

Ételek tekintetében a Madhouseból már jól ismert séf, Piszkor Norbi állított össze egy letisztult menüt, amiből jól látszik, hogy az Ankert közi étteremmel ellentétben itt az italokon van a hangsúly. Gluténmentes tacokat kérhetünk, ami tökéletes sörkorcsolyaként funkcionál. Ha éhesen térünk be, akkor érdemes egyből kettőt rendelni.

Árszínvonalban amúgy a Mad Kert fölé, de a Madhouse alá van belőve, ami teljesen megállja a helyét a kerületben. Plusz pont, hogy mostantól már itt is át lehet venni a webshopos rendeléseket, természetesen ingyen.

Érdemes szót ejteni a kert hangulatát adó, futónövényekkel befuttatott épületről, amely eredetileg az 1780-as éveben épült és selyemmanufaktúraként üzemelt. Azóta többször átépítették, az évszázadok alatt több funkciót is betöltött, a szóbeszéd szerint pedig még nyilvánosházként is üzemelt az évek során. Jelenleg rendezvényhelyszínként hasznosítják, a Mad Gardent csak oldalfalként egészíti ki, ugyanis (egyelőre) nem lehet látogatni.

Remélem ez a hely bebizonyítja, hogy a város ezen részén is van igény jó sörre, így mindenképp javaslom meglátogatni, akár ismeritek és szeretitek már a Mad söreit, akár még nem.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel