Main Area

Mango Bay - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Milkshake Pale Ale
Szín aranysárga
ABV 5.2%
IBU 40
Kiszerelés Doboz - 0,44 l

Sörfőzde leírása a sörről

Az ország első milkshake pale ale-je volt 2016-ban egyik legkedvesebb gyermekünk, ami azóta is a legismertebb MAD SCIENTIST sör hazai és nemzetközi szinten is! Tejturmix jellegű lágy krémességét jól kiegészíti a mangó édességén túli fás – szúrós jellege. Ez a jól kiegyensúlyozottság egyaránt könnyen elcsavarja a műfajjal épp csak ismerkedők és az ínyencek fejét is.

TESZT

Mad Scientist egyik legismertebb söre, melynek sikere a közérthetőségben rejlik: a sört kevésbé vagy egyáltalán nem kedvelőknek is határozottan ízlik, miközben a hard core sörrajongók is előszeretettel fogyasztják. De nézzük is meg közelebbről, mitől olyan jó a Mango Bay.

Eszméletlenül jól mutat kitöltve a pohárba: dzsúszos, baracklére hasonlító külcsíne van, tartós, vastag habbal (pro tipp a sörfluenszereknek: egy jól megkomponált képpel, vagány pohárral nagyot lehet menni vele az Instagram-on). A laktóznak köszönhetően krémesen lágy a sör, melyhez csatlakozik a mangó gyümölcsös édessége. Egyáltalán nincs keserű íze a sörnek, gyakorlatilag olyan, mintha koktélt inna az ember. Erre sok sörfesztiválon rá is játszott már a Mad Scientist: úgynevezett soft serve verzióban „csapolták” a szomjazó sörös arcoknak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a sörre hab helyett Mango Bay-ből készült frappét (gyakorlatilag jégkása) tettek, megspékelve egy kis mangó-passió szósszal és mangó kaviárral. Instant get!

Ha a barátnőd egyáltalán nem szereti a sört, és mindegyikre azt mondja, hogy keserű, ezt próbáltasd ki vele. Garantáltan ízleni fog neki. Pláne, ha egy sörfesztiválon soft serve verzióban teszed le elé.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel