Main Area

Beer Geek Mojito - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta New England IPA
Szín Aranybarna
ABV 6.5
IBU 80
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Beer Geek Mojito, vagyis New England stílusú IPA egy kis mentával fűszerezve. A Mad Scientist sörfőzői arra törekedtek, hogy a menta íz ne legyen túl domináns, a főszerep helyett inkább csak háttérszerepet kapott az ízek színdarabjában. A sör magas alkoholtartalommal, sok komlóval, jól érezhető menta ízzel -és illattal csábít.

 Teszt

Ha meg kellene mondanom, mi volt idén a Mad Scientist legjobb húzása, én az alpha batch széria elindítására szavaznék. Az első fecske, a Hell Dorado egyszerre volt baromi jó és meglepően új. Most pedig ráengedték a népre az eddigi legmegosztóbb sört, egy mentás New England IPA-t.

Ennyi tartózkodó kommentet én még sörértő emberektől nem hallottam. Valahogy senki nem hitte el, hogy ez a koncepció valami ihatóhoz vezet és nem egy fogkrémes vagy rágós sörhöz (bár ezt nyilván az Őrült Tudósok névválasztása sem segítette elő). Én azért kikértem egy poharat. Akkor jött az első meglepetés. A New England IPA ugyanis áttetsző, maximum enyhén homályos. Hát ezt is megéltük, gondoltam magamban, mikor beleszagoltam a pohárba. A menta megvan az újvilági komlók trópusi gyümölcsei mellett, de közel sem hivalkodóan. Kóstolás után aztán minden kétségem elszállt: a menta itt inkább fűszer. Szó sincs a borsmenta durva, már már csípős ízéről, a főzet inkább egy elegáns teakeverékre hasonlít, ahol a menta hűsít és árnyal, de nem elnyom. Ami még ennél is nagyobb bravúrt, ugyanez mondható el az alapsörről is, nincs domináns fél, az összetevők egy elválaszthatatlan egészet alkotnak.

Félni tehát indokolatlan, sőt megkockáztatom, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia, aki nem gyűlöli szívből a mentát, mert az ízesített sör egy gyönyörű iskolapéldája. Nekem az újszerűségével instant kedvenc lett, nem is nagyon tudnék felsorolni olyan dolgot, amihez mindenképp hozzá kellene nyúlni a következő főzés előtt.

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel