Main Area

CCP-770 - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Robust porter
Szín fekete
ABV 7,7%
IBU N/A
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

2016 után visszahoztuk, csak az alkoholján húztunk egy jó nagyot. Semmi aroma, semmi mesterséges cucc szokás szerint, csak egy szépen kiegyensúlyozott, krémes, de nem tolakodó porter a pörrentett kókusz simogatásával...

TESZT

A rutinosabb sörkedvelőknek, vagy a Mad Scientist rajongóknak ismerős lehet ez a név. Bizony, ez a 2016-os CCP-550 leporolt, kicsit finomított változata. De milyen sör is ez? Ez egy kókuszos kávés porter.

Színre nem az éjfekete, inkább a sötét barna a találó jelző. Habja sajnos hamar elillan, ez köszönhető a kókuszból és a kávéból jövő olajnak. Illatra a kávé jön, de nagyon, illetve a tipikus barnasörös illat. A vizuális mustra után kíváncsian vártam az első kortyot, vajon az illat után az íz is ennyire kávés lesz? Nem csalódtam, brutálisan kávés lett a sör. Személy szerint nekem ez bejött, mint egy kávé szerető embernek. A kókuszt viszont egyáltalán nem éreztem benne, de nekem nem is hiányzott. Ahogy melegedett a sör a pohárban, úgy jöttek elő egy nagyon sötét pörkölésű kávéra illő ízjegyek: picit csokis, picit nugátos.

Porter mivolta miatt ez nem egy sűrű, krémes sötét sör, hanem egy könnyed, jól csúszó, frissítő sötét sör. 7,7% az alkoholtartalma, amit abszolút nem érezni. Nagyon könnyed a kortyérzete, egy doboz elfogyasztása után nem fogja az ember azt érezni, hogy a fejébe szállt volna.

Ezt a sört én mindenkinek ajánlanám. Azoknak is, akik nem feltétlen szeretik a sötét söröket: nekik a könnyed, frissítő íz miatt lesz fogyasztható. Azoknak is, akik alapvetően nem kedvelik a sört: nekik a kávés íz miatt lesz szerethető. Végezetül pedig a sör és kávé rajongóknak is ajánlanám.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel