Main Area

Gray Matter - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta Earl Grey Infused West Coast IPA
Szín aranysárga
ABV 7,2 %
IBU 65
Kiszerelés 0,33l üveg

Sörfőzde leírása a sörről

A Puszta Teatime nevű tematikus sorozatunk tagjait kiváló minőségű teákkal fűszereztük azért, hogy még tovább növeljük a sörök komplexitását. Öt órakor, vagy kicsit korábban is bátran fogyasztható.

A Gray Matter egy masszív, amerikai IPA, rengeteg féle és mennyiségű hidegkomlóval, amitől igazán citrusos és gyümölcsös karaktere lesz, amit a hozzáadott jó adag earl grey tea csak fokoz. Nagyon itatja magát. A “Szűretlen sörblogon”: az év söre lett 2019-ben, és még a Winkler Robinak is tetszik, valószínűleg nem véletlenül ????

TESZT

Megjelenés: Opálos aranysárga szín, hosszantartó erős habréteg.

Illat: A malátás édesség van előtérben, ami mellett megjelennek a gyümölcsös, citrusos, trópusi jegyek a háttérben és ez kiegészül az earl grey teára jellemző bergamott narancs illatával.

Íz: Ízben is hozza ugyan azt, mint illatban. Kortyérzete közepesen testes és kellemesen keserű. Citrusos, trópusi, kissé gyantás jegyek fedezhetőek fel benne, ami mellé társul az earl grey.

Összbenyomás: Az ötórási teadélutánra munka után ebből biztosan le tudnék gyűrni minimum kettőt. A 7,2 % alkoholfok még nem vészes, pár korsó simán lecsúszik belőle nagyobb probléma nélkül. A sör nem túl édes és nem túl keserű, remek az összhang ilyen tekintetben. Elsősorban a citrusos, fenyős, gyantás jegyek érezhetőek ki belőle. Az earl grey inkább illatban van jelen ott is minimálisan, ízben szerintem kevésbé kivehető. Egy kicsivel több szénsav abszolút jól állna neki, de ettől függetlenül nem veszít az élvezeti értékéből, jól csúszó teljesen ajánlott tétel.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel