Main Area

Hajnali Sörfőzők

Hajnali Sörfőzők
Alapítás dátuma 2018
Sörfőzde típusa Gerilla
Sörfőzők Molnár András, Gyenis Péter, Bihaly Áron, Aczél Mihály, Marton Gergely
Cím 5130 Jászapáti, Kossuth Lajos u. 28. (Yeast Side Sörfőzde)
Facebook oldal Instagram oldal

Bemutatkozás a sörfőző szavaival:

"A Hajnali Sörfőzők csapatának tagjai – több évnyi kísérletezés után és a recepteket tökéletesítve – 2018 nyarán álltak először a publikum elé. Első bemutatott sörük a ’Fraktál' fantázia nevet viselő könnyed nyári IPA volt, mely olyan népszerűségnek örvendett, hogy az első kisipari főzést hamarosan újabbak követték. Még ugyanebben az évben bemutatták első barna sörüket, a Hajnali Portert.

A Hajnali Sörfőzők ars poeticája: könnyen érthető, letisztult ízvilágú, kiváló minőségű, esztétikus megjelenésű kézműves sörök készítése. Ezek mellett azonban nyitottak az újdonságokra és sörkülönlegességek elkészítésére is. A sörfőzés számukra nem csak hivatás, hanem a közösségépítés egyik eszköze.

A hat tagú sörfőző csapat aktív és frissen végzett egyetemistákból áll. Orvos, tanár, kertész és növényorvos is van közöttük, de mindnyájuknak van sörfőzési gyakorlata vagy végzettsége. A csapat tagjai mindig szorosan kötődtek Pilisborosjenőhöz. Innen indultak, és itt is kívánják folytatni tevékenységüket.

A Hajnali Sörfőzők egyelőre saját sörfőzdével nem rendelkeznek, így a recepteket házi körülmények között tökéletesítik, majd bérfőzőként főzik meg értékesítésre szánt söreiket. Jelenleg a Yeast Side sörfőzdével működnek együtt."

A csapat eredetileg Rézágyú néven látott munkához, de "mivel csíki-ciuci játékokba nem akartak belemenni," a névváltoztatás mellett döntöttek.

Gyártott sörök

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel