Main Area

Hoppeln & Zwitschern - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Berliner Weisse
Szín aranysárga
ABV 4,5 %
IBU 6
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Egy kávés-cascarás Berliner Weissét alkottunk közösen a Brauerei Flüggével, amit kveik élesztővel erjesztettünk. Illatában erősen dominál a kávé, míg ízében az alapsör savanykássága szépen passzol a cascara bogyósgyümölcsökre emlékeztető ízprofiljához. Te kóstolnád?

TESZT

"Berlin környéki sörkülönlegesség 1809-ben Napóleon és serege az „az északi vidék pezsgőjének” nevezte az élénk és elegáns mivolta miatt. Csupán két hagyományos sörfőzde készíti még ma is ezt a terméket."

Megjelenés: Kitöltés után egy közepesen opálos aranysárga ital fogad minket, mely vékony habréteggel rendelkezik.

Illat: Erősen kávés illat jellemzi, de a háttérben előbukkan enyhe malátásság és gyümölcsös jegyek (narancs, barack illetve bogyósok) is megjelennek benne.

Íz: Enyhén szénsavas, egyáltalán nem keserű és minimálisan savanyú. Édeskésen kávés az ízvilága, kellemes összhangban vannak az összetevők.

Összbenyomás: Cascara-val eddig én még nem találkoztam, ha másnak is újdonság lenne akkor ez az érett kávécseresznye magozott és szárított változata. Nagyon kellemes kávés íze van a sörnek, ami sokáig a szájban marad, kicsit olyan, mint amikor elrágcsál egy kávészemet az ember. Keserűsége és savanyúsága szerintem elhanyagolható, lehetett volna mindkettő szintjét emelni, de az már más irányba vitte volna el a sört. Így viszont egy különleges, ámde nagyon jó összhangban lévő nedű a végeredmény, amiben mindenből van egy kicsi, mégsem lóg ki belőle semmi. Nekem frissítő hatása volt és a 4,5% alkoholtartalom mellett ez egy kiváló ivósör is lehet.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel