Main Area

Imperial Radler - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Imperial Radler
Szín Aranysárga
ABV 4,2 %
IBU 36
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Úgy képzeltük el a sört, hogy félig lager lesz és félig pedig egy közösen készített limonádé, ami majd felére higítja a sört. Ezért szoktak a radlerek 2% körüliek lenni, mert az alap erősségű láger a felére hígul.

Ennél a verziónál egy dupla erősségű, kvázi imperial pils sör készült az egyik felének, így tudott a végeredmény egy 4,2%-os radler lenni.

Nem ezzel a sörrel fogjuk megnyerni a nemzetközi sör gyémántkupát, de azért ha nem tudod eldönteni, hogy limonádét vagy sört igyál, akkor íme a kulcs életed nagy dilemmájához.

TESZT

A leírásban a Mad Scientist kiválóan összefoglalta, hogy miért is beszélünk imperial radlerről, ezért először a külcsínre térnék rá. A doboz színe most kivételesen nem a megszokott fekete, hanem a Garden Brewery féle „vajszínű”, illetve a címke is alapvetően a horvát főzde sajátossága. Kifejezetten tetszik, ahogy belevarázsolták a kicsit Mango Bay-es fákat a citromokkal, ez öt csillag. 

Pohárból tisztán jön a pils jelleg megtolva egy erős citromos felhanggal. Habja közepesen tartós. Már a korty elején is feltűnik, hogy ez nem egy pils lesz, mivel már itt tökéletesen megjelenik a citromos fanyarság, ami az egész kortyban kitart (egyébként tisztán a citrom íze még sokáig a szájban marad). Ennek ellenére a malátás ízvilág sem veszik el, sőt igazából teljes a harmónia a kettő között: először lageres malátás majd zárásként jön a citrom.

Összegezve az Imperial Radler alapvetően egy jó ötlet. Az a jó benne, hogy tulajdonképpen valóban radleres, de mégsem vesztette el a sörös mivoltát (ugye a legtöbb radler inkább üdítőital jellegű és a „söríz” teljesen hiányzik belőle). Nekem ez a tiszta citrom íz nagyon kellemes volt, mindenkinek ajánlott aki kipróbálná, hogy milyen egy igazi sörös radler! 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel