Main Area

Lime Tears - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Sour Fruited-Gose
Szín borostyán
ABV 5,5 %
IBU 10
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Ki az igazi haramia, aki hagyja, hogy megkóstold az új lime-os gose-t, és egy életre rabja maradj, vagy aki megfoszt tőle?

A sós-savanyú gose alap nagyszerűen passzol a valódi lime levéhez és héjához: citrusos, savanykás, frissítő.

TESZT

„Kevésbé elterjedt stílus, amit Lipcsével kapcsolnak össze, de a középkori Gose folyó menti Goslar városából eredeztethető. Lipcsében említik már 1740-ben is. Úgy tarták Lipcsében 80 Gose főzde volt 1900-ban. Gyártása jelentősen csökkent a 2. világháború után és teljesen megszűnt 1966ra. Az 1980as években újrakezdték a gyártását, de nem érhető el széleskörben.”

Megjelenés: Enyhén opálos borostyán színnel rendelkezik. A pohárba töltés után egy közepes habréteg tárul elénk mely hosszan kitart.

Illat: A lime jegyei érezhetőek ki belőle a legjobban, ehhez társulnak édes malátás illatok és a háttérben a savanyú mivolta is felbukkan.

Íz: Mint az illatában, úgy az ízében is a lime van igazán előtérben. Ehhez jön hozzá a savanykás, sós ízvilág, ami kellően frissítő érzést ad a sörnek.

Összbenyomás: Alapvetően egy jól csúszó nedűről beszélhetünk a Lime Tears esetében, ami elég nagy „nyár” faktorral is bír a limonádés beütése miatt. Normál alkoholtartalmú könnyed sör, bármikor le lehet belőle gurítani pár dobozzal. Enyhén savanyú, ami jól passzol az összképbe, de szerintem lehetne még savanyúbb is a történet, ugyan ezt tudom elmondani a szénsavasságáról is. Elsősorban azoknak ajánlom, akik még csak most ismerkednek a típussal, nekik ez kiváló kezdés lehet. A hardcore arcoknak már nem biztos, hogy annyi újdonságot rejteget ez a sör, de egyszer mindenkinek érdemes ránéznie!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel