Main Area

Long Ship - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta Baltic Porter
Szín sötétbarna
ABV 10,3 %
IBU 28
Kiszerelés 0,33l üveg

Sörfőzde leírása a sörről

Vesd bele magad a jeges habokra és fedezz fel Új Világokat, hiszen éjfeketén és duzzadó erővel suhan északról a Long Ship, hogy fedélzetére szállhass! Ahogy várható, baltic porter sörünk kellemesen pörköltes illat- és ízjegyeket szállít, szépen körülölelve nádcukros karakterét. Elsőre testesnek tűnik, mégis - a lágerélesztőnek köszönhetően - könnyedén csúszik le - és ki a nyílt vizekre.

TESZT

„Hagyományos sör a Balti-tenger partján lévő országokból. Az Angliában kitalált és onnan exportált magasabb fajsúlyú barna és imperial stoutok belső kifejlesztése. Történelmileg felsőerjesztésű, de számos sörfőzde alsóerjesztésű élesztővel kezdte főzni a sört, ahogy a többi sörüket is.”

Megjelenés: Elegáns opálos sötétbarna szín, aprószemű vékony habréteg, mely gyorsan távozik.

Illat: A karakteres gazdag malátás édesség dominál, amihez enyhén pörkölt illatok társulnak. Komplex illatvilággal rendelkezik: karamell, dió és aszalt gyümölcsök is kiérezhetőek belőle.

Íz: Édes kezdés után a pörkölt malátás jegyek teljesednek ki igazán. A lezárás enyhén száraz, minimális kávés jegyek itt jönnek és előbukkan egy kevés, nem bántó meleg alkoholosság is. Kortyérzete kellően testes, mégis selymes.

Összbenyomás: A 10,3%-os alkoholfokot sikerült megfelelően elrejteni. Kortyolgatás közben fel sem tűnik az embernek, mivel csak gyengén érezhető az alkoholosság. Ez tényleg egy tipikus lassú fogyasztásra szánt sör, érdemes időt adni neki, lassan elfogyasztani. Meglehetősen komplex ízvilágot sikerült palackba zárni, ezért sem érdemes sietni vele sehova, ahogy melegszik az ital, úgy mutatja meg egyre több arcát. Így az aszalt gyümölcsös jegyek is jól ki tudnak bontakozni és kijönnek belőle enyhe mazsolás, cseresznyés és szilvás jegyek is. Nyugodt estékre kifejezetten ajánlott!

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel