Main Area

Matcha Ale - TESZT

Space Next
Sörfajta APA
Szín Bronz
ABV 4,8
IBU 22
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Japán matcha teával készült american pale ale.

Premier

Teszt 

Mostanában az extrémebb, de különösen a savanyú söröknél figyelek fel egy fura jelenségre. Az Untappdet bújva ugyanis sok olyan reakcióba futok, amit a címke egyszeri átolvasása kivédett volna. Legyen az az 1 csillagos értékelés egy sour ale-nél, mert „nem szeretem a savanyú sört” vagy egy negatív véleménylavina egy extrémebb recept esetében, mert kiérződik a szokatlan összetevő íze, valahogy mindig van olyan, aki annak ellenére próbálkozik egy ilyen újdonsággal, hogy előre elkönyvelhetően nem fogja szeretni az ízvilágot. Ezzel persze addig nincs is baj, amíg csak a címke feliratát negligáló pénze érintett a sztoriban, de ha már erről a kliens nyilatkozik is, az új fogyasztót gyakran félre viheti a sok vegyes vélemény. Valami ilyesmibe futottam bele a Space Next Matcha Ale-jének esetében is, hiszen vagy nagyon szerették ezt a sört, vagy nagyon nem. A főzdének hála azonban én voltam olyan szerencsés helyzetben, hogy utána is nézzek, mennyire matcha és mennyire jó ez a sör.

A Matcha pedig még megjelenésében sem provokatív, hiszen kikerülve az egyik japán kolléga zöld színét, a sör bronz árnyalatban mutatkozik apróbb habbal. Illatában azonban már nem leplezi mivoltát: csak úgy száll a tea és kis meglepetésemre a körte illata. Nos, ez a gyümölcs annyira jól érzi magát az orrban, hogy marad is a kóstolásra, hiszen a korty épp körtével nyit, amit kisvártatva vált a főzet laza, füves, földeskés és leginkább végtelenül teás ízre. Igen, itt a tea nem alibi, itt ez visz mindent, olyannyira hogy a sör lecsengése is egy enyhe savanykából induló csersav jellegben teljesül ki, sőt még egy kis keserű csokiknál ismert kesernye is előbukkan. 

Bár sosem én akarom megmondani a tutit arról, abszolút jó-e egy sör, azt azért le kell szögeznem, hogy a címkén ígért matcha teás ízt árpalé nálam még ennyire nem teljesítette. Mivel pedig a tea is megdobogtatja kis szívemet, nálam ez a sör baromira bejött és nem tudom elképzelni, hogy más hasonló fannál ne lenne ez ugyanígy. Persze azok, akik ezt az ízvilágot nem bírják, itt hoppon maradnak, hisz a sör nem mismásol enyhe középutakkal, de legyünk fairek: a címke itt is figyelmeztetett. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel