Main Area

Morning Joe - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Oatmeal stout
Szín fekete
ABV 6%
IBU 35
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Egy sört reggelire? A Morning Joe az első állandó sötét sörünk, a rengeteg limitált és nemzetközi együttműködésben készült barna és fekete főzet után. A breakfast stout egy viszonylag lazán értelmezett sörstílus. Lényege, hogy egy alap stoutot olyan hozzávalókkal egészítenek ki, amelyek egy amerikai reggeli részei lehetnének. Mi egy sok zabbal megpakolt alapot (oatmeal stout) készítettünk, ennek köszönhetően a sör krémes, testes, selymes kortyérzettel és bézs színű habbal. Az alapot pedig minőségi kakaóbabbal és a Casino Mocca magyar kézműves kávépörkölők etiópiai kávéjával turbóztuk fel. A markáns kávés pörkölt ízjegyeket a kakaó csokoládés édessége kerekíti le, a zab pedig könnyen ihatóvá teszi. Kellemes és élénkítő ital, mint egy jó capuccino.

TESZT

Megjelenés: Éjfekete színű sör, mint minden stout (bár, már van úgynevezett white stout is) bézs színű habbal, mely viszonylag tartós, aprószemű és festőien oda tud tapadni a pohár oldalfalára.

Illat: A kávés-csokis illat egyértelműen kitűnik a sör illatozása közben.

Íz: Ahogy az illatban, úgy az ízben is a kávé és a csoki dominál, de leginkább a kávé. A stoutokra alapból jellemző a kávés pörkölt ízjegyek, köszönhetően a pörkölt malátának, és ez lett megtámogatva etióp kávéval, így kimondható, hogy kifejezetten kávés íze van, de a kávét a csoki édessége kerekíti le és így kerül egyensúlyba a kávés-csokis ízvilág. A zabnak köszönhetően nagyon selymesen krémes a kortyérzet, végeredményen pedig egy könnyen iható sör, aminek van teste is.

Összbenyomás: Mint kávé és sörrajongó, számomra kifejezetten ízlik. A kávét kevésbé kedvelőknek nem biztos, hogy ízleni fog, számukra túlságosan is kávés lesz. Stout rajongóknak kötelező.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel