Main Area

Pilot Series #15 A NÉGYZETEN - Red & Blackcurrant Sour Ale - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Sour ale
Szín Vörös
ABV 5,5
IBU 30
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Fekete és vörös ribizlis savanyú sör. A Pilot Series #15 2. főzete több gyümölccsel, több fanyarsággal és erősebb színnel.

Teszt

Aki ismeri a Pilot széria - sőt a limitált kiadású - sörök lényegét, az igencsak meglepődhetett a #15 négyzet látványától. Mert miről is szól a fáma: a főzde kísérletezik, ezen kísérletek eredményét pedig kiadja az embereknek. Ha pedig ez elfogy, jön a következő ötlet. Aki lemarad, kimarad. Ehhez képest viszont most itt áll előttem egy palack, melyben nem csak a sorozat 15., vörös és feketeribizlis savanyú söre van újra főzve, de a horizontos srácok a Főzdeparkból még csavartak egyet az intenzitáson, és a gyümölcsöket valóban négyzetre emelték. Legalább is az ígéret szerint. Azt viszont, hogy mit érezni ebből, „kénytelen vagyok” én kideríteni.

Ritkán van úgy, hogy a bevezető sorok nem a sárga valamilyen árnyalatáról és fehér habról szólnak, ilyen tekintetben azonban a Pilot 15 máris kivételes: A sör vöröses habbal és vörösbor szín testtel fogad, ami meg is teszi a kívánt benyomást. A sörről üvölt, hogy ez tele van ribizlivel, ezért pedig nem csak a szín, de az illat is felel. Az illat ugyanis gyerekkoromban összemancsolt ribizli fürtöket juttat szembe, savanykás és gyümölcsös. Épp úgy, mint az íz, hiszen belekortyolva a száj rögtön összeugrik a fanyar bogyóktól. A sörben nagyon masszív (főleg a piros) ribizli jelenléte, savas és gyümölcsös az egész ital. Sör mivoltát is csak enyhe kesernyével őrzi meg, ez viszont nem zavar bele az élménybe, inkább támogatja azt. Az íz pedig jó hosszan a szájban marad.

A Pilot 15 négyzet azon sörök egyike, ahol koptathatom itt a klaviatúrát és téphetem a virtuális számat, akkor sem tudom jobban leírni a főzetet, mint ahogy a címke teszi: vörös és fekete ribizlis savanyú sör. Aki pedig a gyümölcstartalom miatt aggódna, azt biztosíthatom: ami ennél is töményebb, az már ribizli lé.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel