Main Area

Selfish Games Helles - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Lager - Helles
Szín szalmasárga
ABV 4,7%
IBU 22
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Mivel a karácsony és az ünnepek, valamint a január tökéletes alkalom egy hosszú érlelésű sör főzésére ezért fogadjátok szeretettel a legújabb lagerünket! A tavalyi Märzen sikerén felbuzdulva úgy gondoltuk idén is kedveskedünk nektek szívünk eme kis darabjával, egy bajor Helles típusú sörrel.

Krafthoz méltóan meghidegkomlóztuk, ám ehhez egy nagyon kellemes német újhullámos komlót használtunk a Halertau Blanc-t amitől egy nagyon kellemes, könnyen iható, ám mégis karakteres sört kaptunk. A már említett komlófajtára jellemző fehérboros, fűszeres ízvilág kellemesen egybefonódik a malátával és a hosszú érlelésnek köszönhetően, egy kitűnő lagert kaptunk, amit bátran ajánlunk a stílus kedvelőinek. Természetesen ezt a sörünket sem szűrtük.

TESZT

A Horizont Selfish Games legfrissebb tagja egy lager, méghozzá egy bajor helles. Itthon kevés kisfőzde készít lagert, de egyre többen főznek hasonló sört. Több szakmabelivel beszélgettem erről, és szerintük egy-két éven belül el fognak tűnni az „elborult” jellegű sörök, és inkább a letisztult vonal fog előtérbe kerülni, így a lager sörök is egyre jobban előtérbe fognak kerülni. Srácoknak nem ez az első lager sörük, tavaly a Marzen lagerjük nagyot ment a fogyasztók között. De nézzük is meg, mit tud a Horizont hellese!

Egy tiszta, szinte átlátszó sört kapunk, pedig ez egy szűretlen sör. Lagerhez képest meglepően illatos, habja vastag, de közepesen tartós. Ízre pedig egy nagyon jól eltalált „ivós” sör lett: egy kellemesen, könnyen iható, jól csúszó, malátásan édeskés sör lett. Személy szerint a Halertau Blanc komlót kevésbé érzem, inkább a maláta édessége dominál, de teljesen elnyerte a tetszésemet. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok egy lager kedvelő. Engem meggyőzött ez a sör.

Tavasz közeledtével tökéletes barát a kerti munkálatok mellé, de a nyári grillezések mellé is tökéletes választás tud lenni.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel