Main Area

Szintet lépnek a hazai sörfesztiválok

Májusban rendezik meg a  Beer Week in Budapest-et, ami egy új korszakot jelent az itthoni sörfesztiválok között, igazi nemzetközi szintre emeli a műfajt!

Külföldön, jellemzően a skandináv országokban már teljesen bejáratottak azok a sörfesztiválok, ahol több ország sörfőzdéi és sörfőzői gyűlnek egy kupacba és mutatják meg mit tudnak a söreik. Itthon ez egyelőre nem volt trend, többnyire abból főztek a rendezvényszervezők, ami volt és könnyen elérhető volt. Tehát az itthoni sörfőzdék repertoárját lehetett tesztelni mindenhol. Most viszont összeállt egy csapat, akik megmutatják hogyan is kell ezt a következő szintre emelni.

Beer Week in Budapest (továbbiakban csak BPBW) május 25-én és 26-án kerül megrendezésre, ahol a két nap alatt 16 ország több, mint 40 kisüzemi főzdéjének 160 (!!!) különböző söre lesz kóstolható. Az Egyesült Királyságból 7 sörfőzde érkezik (BrewDog, BrewDog Overworks, Magic Rock Brewing, Moor Beer, Signature Brew, Tempest Brewing Co. és Wild Beer Co.), ezért adta magát az ötlet, hogy a magyarországi nagykövetét, Iain Lindsay-t kérjék fel a rendezvény fővédnökének.

Az esemény itthon is beindította a sörfőzdék fantáziáját és egy eddig példátlan tettet hajtanak végre, ugyanis az összes a rendezvényen résztvevő sörfőzde összefogott és együtt alkotják meg a fesztivál sörét. Ez azt jelenti, hogy 14  főzde (BalkezesMONYO Brewing, HopTop, Horizont, Mad Scientist, TuffBuzz, Reketye, Gólem, Fehér Nyúl, Hara’Punk, RothBeer, Uradalmi, FIRST és armando_otchoa) agyalt közösen és főzte ki a tutit. Ez egy limitált főzet lesz és a legnagyobb itthoni kisüzemi sört csapoló helyeken lesz elérhető, érdemes levadászni, mert ki tudja lesz-e még ilyen.

Az esemény után a Dürer Kertben koncertek gondoskodnak arról, hogy nap tökéletesen érjen véget, de május 20. és 27. között tematikus rendezvényekkel, csapfoglalásokkal és 'találkozz a sörfőzőkkel' típusú happeningekkel lesznek felvezetve a kóstolók napjai, ezért is indokolt a sörhét elnevezés. „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” – üzenik a szervezők az országba csak a rendezvény miatt idelátogatni készülőknek.

 

Jegyvásárlás

 

RÉSZTVEVŐ NEMZETKÖZI SÖRFŐZDÉK

18TH STREET BREWING, Egyesült Államok, AF BREW Oroszország, AMAGER BRYGHUS Dánia, BAKUNIN BREWERY Oroszország, BEVOG Ausztria, BIRRIFICIO DEL DUCATO Olaszország, BREWDOG Skócia, BREWDOG OVERWORKS Skócia, BROUWERIJ DE MOLEN Hollandia, BROWAR GOLEM Lengyelország, CERVESES LA PIRATA Katalónia, EDGE BREWING CO. Katalónia, JESTER KING BREWERY Egyesült Államok, LERVIG Norvégia, MAGIC ROCK BREWING CO Egyesült Királyság, MALMÖ BREWING CO Svédország, MIKROFONBRYGGERIET Svédország, MOOR BEER Egyesült Királyság, MYKONOS BREWING COMPANY Görögország, PIPEWORKS BREWING Egyesült Államok, PÕHJALA Észtország, POPPELS BRYGGERI Svédország, POST SCRIPTUM BREWERY Portugália, PYYNIKIN Finnország, SIGNATURE BREW Egyesült Királyság, TEMPEST BREWING CO. Skócia, THE GARDEN BREWERY Horvátország, TO ØL Dánia, UILTJE BREWING COMPANY Hollandia, WILD BEER CO. Egyesült Királyság

RÉSZTVEVŐ HAZAI SÖRFŐZDÉK

ARMANDO_OTCHOA, BALKEZES, FEHÉR NYÚL, FIRST THE CRAFT BEER CO., GÓLEM SÖR, HARA’PUNK, HOPTOP BREWERY, HORIZONT BREWING, MAD SCIENTIST, MONYO BREWING CO., REKETYE BREWING CO., ROTHBEER, TUFFBUZZ, URADALMI SÖRMANUFAKTÚRA

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel