Main Area

Trinitas - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Fruited sour salty bragott
Szín mahagóni
ABV 3,8%
IBU 8
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Egy izgalmas trió egyvelege ez a sör, hiszen édes, savanyú és sós egyszerre, de legfőképpen savanyú. Az összetevői között fellelhető a smokerben sült alma, a virágméz és a fahéj egyaránt!

Címke szöveg: Láng Orsolya 1987-ben született, Erdélyben nőtt fel, jelenleg Budapesten él. Rajzol és ír, fényképez és filmet rendez. Általában szereti a jó dolgokat. Három könyve jelent meg: Tejszobor (kisregény), Bordaköz (versek), Pályamatricák (útijegyzetek).

TESZT

Megjelenés: Mahagóni szín, enyhe, gyorsan elillanó hab.

Illat: Édes illat jellemzi, melyből a méz domborodik ki igazán. A háttérben pedig megbújnak az almás fahéjas jegyek is.

Íz: A savanyúság uralja végig a kortyot, ami inkább sós jegyeket hoz magával. A sült alma íze a korty végén érkezik minimálisan a fahéj társaságában. Egyáltalán nem keserű, enyhén szénsavas.

Összbenyomás: Kísérleti sör, nekem pont ezek azok a tételek, amiket bármikor leemelek a polcról vagy megrendelem. Pont azért, mert ilyenkor valami új, valami szokatlan szokott érkezni, ami egy próbát mindenképpen megér. Ha ezt a sört kóstolod, akkor érdemes a címke felső részét óvatosan lehúzni, mert alatta Láng Orsolya műve található, ugyanis ez a tétel tagja annak a sorozatnak, ahol fiatal írókat költőket mutatnak be (mindenképp érdemes elolvasni, szorosan kapcsolódik a sörhöz!). A sörben masszívan kavarognak a savanykás és sós ízek, csak a korty végén érkezik egy kis édesség. Nincsen túltolva sem az alma, sem a fahéj, jönnek ezek is csak módjával. Szerintem ez így teljesen korrekt, pont emiatt tud nagyon gyorsan elfogyni és könnyű is az alkoholfok miatt. Talán egy kicsivel lehetne sósabb és több szénsavat is elbírna, de ettől eltekintve is jó a harmónia. Minden kísérletező kedvűnek ajánlott egy kóstolásra!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel