Main Area

Tropical Tale - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Ananászos füstös búza
Szín sötét borostyán
ABV 5,9 %
IBU 10
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Egy elborult sörözés közben bukott ki valakiből, hogy csinálni kéne egy új füstös sört, de ezúttal gyümölccsel. Hát megcsináltuk. A búza alapba kevert füstös maláta íze hiszed vagy sem, nagyon jól passzol az ananász zamatához, édességéhez!

TESZT

Megjelenés: Sötét, meglehetősen opálos borostyán szín. Aprószemű fehér hab, mely gyorsan távozik a sör tetejéről.

Illat: A búzasörökre jellemző észteres illatok kerülnek előtérbe, mely keveredik egy kevés füstösséggel. Haloványan az ananászos jegyek is érezhetőek.

Íz: Közepesen testes, enyhén szénsavas. Kenyeres búzaíz jellemzi, a malátás édes nincs kifejezetten jelen. A korty eleje egy normál búzasör érzetét kelti, a végén pedig megjelenik a füstösség is az ananász enyhe kíséretében.

Összbenyomás: Összességében egy jól megkomponált búzasört kapunk rendes csavarral. Az „alap” búzasörökre jellemző minden tulajdonság megtalálható benne és a végén jön a füst. Az a legjobb benne, hogy a füstösség nem csap arcon, csak kellemesen megsimogatja az ember ízlelőbimbóit. Szerintem abszolút passzol ez az enyhe füstösség a búzához. Még most is azt gondolom, hogy ez egy megosztó sör lesz és nem fogja elnyerni mindenkinek az ízlésvilágát, de nekem kellemes csalódás volt. Ananászból mehetett volna több is, hogy igazán ki tudjon domborodni, de ettől függetlenül is egy kellemesen csúszó izgalmas sörröl beszélhetünk. Kísérletezőknek mindenképp ajánlott!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel