Main Area

V43 SZILI - TESZT

FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE
Sörfajta Summer ale
Szín Borostyán
ABV 4.5
IBU 23,6
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

3 fajta komló és 5 fajta maláta felhasználásával készült nyári ale, amely 2017-ben, a Lexington Commonwealth Cup-on bronzérmet szerzett.

A név eredete:"A sör könnyű, laza, univerzális, mint a névadó mozdony – bárhol, bármikor"

Teszt

Bár már a februárt tapossuk, én még mindig nehezen heverem ki a tél sötétjét és hideg szeleit. Ezért is tud jól esni egy kis nyár, akár egy palacknyi is. Így bár a V43 SZILI-ről, mint mozdonyról nincs sok ismeretem (ezekért érdemes inkább a FŰTŐHÁZ honlapját bújni), mégis megfogott a palack summer ale felirata.

Meg is bontottam hát a vonatos palackot, hogy hozzájussak a bronz színű, szépen habzó és enyhe virágillattal büszkélkedő italhoz. Nos, a virágosság nem veszett el a szájban sem, hisz ez a jegy itt is meghatározó, mégis az íz teljesen átalakul a szaglászásnál elvárthoz képest, mikor belép a képletbe a maláta égetett cukor jelleggel és az aszalt gyümölcsök zamata. A korty tehát nem a vékony, nyári fröccs helyettesítő, sokkal inkább a fagyi helyetti desszert summer ale, hisz édes, nehéz és sokáig kitart a szájban a 2 gombóc karamell-aszalt szilva.

Végeredményben nem azt a klasszikus, ivós summer ale-t kapjuk, amire az ember ilyenkor gondolna, de ezt a szépen kidomborodó aszalt szilva mellett, télvíz idején az ember nem is annyira bánja. Az édeskés, masszív ízek kedvelőinek tuti betalál.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel