Main Area

We Don't Like Pepperazzis. - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Imperial Milk Stout
Szín Vöröses fekete
ABV 8,3
IBU 20
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A MONYO Radical sorozatának 4. tagja, egy borsos Imperial Milk Stout

 

Teszt

A MONYO most nagyon beleugrott a fűszereskertbe, és mi tagadás, a megosztó sörök mezőnyébe is. Nemrég jött ki a kollaborációs King Kapia, máris bevállaltak még egy, főételnek is beillő sört, ezúttal a Radical széria keretei közt, lengyelek nélkül és borssal.

Russian Imperial Milk Stoutunk a palackon vaníliát és borsot ígér, és ez utóbbit meg is kapjuk. Az illatban masszívan, az ízben pedig még ennél is durvábban. A szúrós íz ugyanis nem csak, hogy végig kíséri a kortyot, még utáni is percekig a szájban marad. Őszintén szólva nekem itt kicsit túl lett tolva a fűszerezés, de azt is megértem, aki teljes gőzzel akarja érezni a sör különlegességét. Nem kellemetlen tehát, de fura. Meg hát kapunk egy nem elhanyagolható, édeskés, enyhén füstös, enyhén kakaós, vöröses fekete RIS-t is, ami megtámasztja ezt a gasztronómiai duplaszaltót.

Összkép tekintetében tehát kóstolhatunk egy erősen borsos, lágy imperial stoutot hosszú lecsengéssel és a körülményekhez képest meglepő mértékű harmóniával, aminek határait csak a bors feszegeti kissé. Bár „népsörnek” nem merem ajánlani, aki Kápia Király követője volt, vagy aki keresi az ilyen újszerű ízeket, nem fog benne csalódni.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel