Main Area

Búcsúztasd valami különlegessel 2020-at, megérdemled!

A 2020-as év is a végére ért, már nagyon várta mindenki. Nem mondhatni, hogy egy eszeveszetten jó év van a világ mögött és hát nagy közösségi bulikázás sem lesz a kedvenc kocsmáinkban, úgyhogy én azt javaslom, hogy bontsatok valami extra sört és vakuzzátok ki ezt az évet!

Nem nagyon kell bemutatnom senkinek, hogy mennyire depressziós éven vagyunk túl, mindenki megérezte valamilyen szinten az idei pandémiát. Viszont elérkeztünk a végére 2020-nak és pénteken már új napra ébredünk! Gyakorlatban nyilván mindenki tisztában van vele, hogy az égvilágon semmi óriási változás nem lesz csak azért, mert változik az évszám, de azért lélekben mégis egy kis lezárást jelent mindenkinek. Ezt a lezárást érdemes kicsit finomabbá tenni, mondjuk egy király sörrel! Írok pár tippet mit érdemes még gyorsan beszerezni, illetve én mivel koccintok majd 2021-re.

Valami hordóérlelt sör mellett tenném le a voksomat első körben, hiszen azok egyrészt tömény helyett is fogyaszthatóak, de alapból is egy igazi élményt nyújtanak. A Horizont Night Shift szériájáról már elég sokat beszéltem, most is ez az első a listámon. A kávés-csokis vagy a „szimpla” hordóérlelt verziót érdemes megbontani a maximális élmény végett. Maradva a hordós vonalon, a Yeast Side Gryphon szériája a következő a listámon, ami három sörből áll, de a marcipános vagy whisky hordós RIS-re érdemes rámenni. Ráadásul nem is akármilyen whisky-s hordóban érlelték, hanem a hazai, Gemenc whisky hordóit használták ehhez. Ezeket még én sem kóstoltam, de ez hamarosan változni fog. Illetve a hordós témát lezárva a FIRST új hordós söreit említeném még, amik éppen az ünnepek előtt jöttek ki és elég ígéretesen hangzanak. A Finlay ír, krémwhiskys hordóban pihent rá a debütálásra, míg a Dagon rumos hordóban tette ugyanezt. A sötét vonalról átevezve kicsit világosabb vizekre rögtön a Horizont és Mad Scientist kollab söre, a Playground 007 tripla IPA jut eszembe, amit megérné bontani, már ha még tudtok szerezni belőle. A Horizont korábbi TIPA-ja (Jack the triple) is mély nyomokat hagyott bennem és hát ez is nagy kedvenc lett első kóstolás után. Most kicsit lejjebb csavarom az alkoholfokot és pár igazi örökzölddel zárom a felsorolást, amiből érdemes nagyobb mennyiséget is berendelni a szilveszteri bulira, mert tuti siker lesz mindenkinél: Gentle Bastard, Hazy Queen, Ceylon Buddy, ’Sup Bro, Misty, Double Gentle Bastard, Gray Matter, Liquid Cocaine. Ha ezek vannak a hűtőben, akkor garantált a jó hangulat!

És végül én személy szerint mit fogok inni? Már fejben (és a fotó erejéig) összeraktam a sörsort, szerintem garantált az agyeldobás a végére!

Yeast Side – Gryphon marcipán RIS

Horizont – Night Shift kávés-csokis RIS

B Bop Fermentory X FIRST – Praliné

Overworks – Krampus Nicht

Mad Scientist X Balkezes – Hand of the Mad King

Kísérőnek Horizont Easy A, Hazy Queen és Gentle Bastard.

Átdajdajozzuk magunkat 2021-be, ti is tegyetek így szerintem, esetleg nézzétek meg hozzá a Netflixen a Death to 2020 komédiát, brutálisan szórakoztató összefoglalója az évnek!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel