Main Area

Csehország 2 hétre a Westend tetőteraszára költözik

Egymást érik a sörfesztiválok nem csak Budapesten, hanem országszerte, de van egy, ami még akkor kezdődött, amikor még nem volt menő a sörfesztivál. Már 11. alkalommal rendezik meg a Cseh Sörfesztivált!

Tavaly költözött fel a Westend tetejére a cseh sörök tengerét kínáló Cseh Sörfesztivál és láthatóan bejött a helyszín, mert idén újra ott rendezik meg az eseményt. Idén ráadásul emelik a tétet, bár ehhez sok köze nincs a szervezőknek, ugyanis a labdarúgó VB-vel egy időben lehet majd a tetőn sörözni és ezért egy 28 négyzetméteres kijelzőn lehet nézni a meccseket miközben egy cseh klasszikussal öblítjük le a hermelint.

A 14 napos sörfesztivál nem titkolt célja, hogy a cseh kultúrát és gasztronómiát hozza el Budapestre. Természetesen nagy örömünkre nem véletlenül hívják sörfesztiválnak, hiszen a legnagyobb hangsúly a cseh sörökön van, szám szerint 35 sörfőzde sörei lesznek majd kaphatóak. Lesznek már jól ismert játékosok, mint például a Staropramen, Krusovice, Pilsner, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a cseh kisüzemi sörfőzdék is (például Raven, Mazak és a Břeclavské Zámecký Pivovar), úgyhogy olyan tételekkel is találkozhatunk, amikkel eddig itthon még soha.

Külön kiemelendő a Hrabal söröző kitelepülése, ahol a náluk már korábban a sörözőben csapra került Raven sörök mellett lesznek még finomságok:

Raven Sydney APA

Raven Morrigan

Raven White IPA

Raven Strawberry weisse

Rohozec Cherry beer

Zichovec Krahulík 12°

Zichovec Černé 13°

Zichovec Mosaic ALE

A rendezvény látogatása ingyenes, nincs kötelező üvegpohár (ergo műanyag pohárba kapod a sört vagy viszel magaddal üveg poharat), a WC használata is díjtalan, hiszen a Westendből, mint helyszín, adja magát, hogy vannak mosdók. Fizetni készpénzzel lehet majd, bár terminál is akad majd 1-2 helyen, de ne erre alapozzunk, készüljünk a jó öreg készpénzzel. Hogy ne csak szimplán a sörözésről szóljon a fesztivál, ezért különböző sörös programok is terítékre kerülnek, mint a sör-quiz, sörtörténeti előadás, egyedi sörkóstoló a sörmesterrel, sörfelismerő verseny, sörivó és söröskorsó tartó verseny.

Ott tali!

Nyitvatartás:

12:00 – 01:00

Helyszín:

Westend Tetőterasz

Belépő:

Ingyenes

Facebook esemény

 

A sörfőzdék listája:

 1. Ferdinand Pivovar          
 2. Nymburk Pivovar Postřižinské pivo
 3. Bernard Pivovar
 4. Mazak Micro Brewery
 5. Velicky Bombardák Micro Brewery
 6. Zichovec Micro Brewery
 7. Permon Pivovar
 8. Raven Craft Brewery
 9. Frankies Micro Brewery
 10. Břeclavské Micro Brewery
 11. Pivovar Kout
 12. Kocour Pivovar
 13. Pilgrim Brewery
 14. Hradecky Klenot Pivovar
 15. Zubr Pivovar
 16. Holba Pivovar
 17. Litovel Pivovar
 18. Černa Hora
 19. Budweiser Budejovice
 20. Staropramen
 21. Jihlava Pivovar Ježek
 22. Havlíčkův Brod Rebel
 23. Pivovar Rychtář
 24. Lobkowicz
 25. Primátor
 26. Konrád
 27. Bohemia Regent
 28. Svijani
 29. Pernstejn
 30. Eggenberg
 31. Bohemia Regent
 32. Žatec
 33. Nova Paká
 34. Krusovice
 35. Pilsner Urquell
2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel