Main Area

Double Hazy Queen - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta New England IPA
Szín borostyán
ABV 8 %
IBU 57
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Megszavaztátok, megfőztük: szülinapi sörünk a Double Hazy Queen. Testes, krémes dupla New England IPA, rengeteg (egészen pontosan 20g/L) Nelson Sauvin, Citra és Mosaic komlóval.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Pohárba töltve egy ködös, borostyánsárga színű sör tárul elénk, melyet erős habtartósság jellemez.

Illat: A virágos, gyantás és fenyős jegyek érkeznek először, majd felbukkan a háttérben egy kevés trópusi gyümölcs minimális élesztős felhanggal. 

Íz: Ízben is a gyantás és fenyős jegyek kerülnek előtérbe, amik a korty elejétől a végéig jelen vannak. Közepesen testes és szénsavas, enyhén keserű. A korty végén előkerül egy minimális alkoholos melegség, de az alkoholfok szépen rejtve marad. 

Összbenyomás: Személy szerint nekem a Hazy Queen az egyik kedvenc folyamatosan elérhető söröm. A duplázott verziója egy nagyon kiváló tétel. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen örülnének neki, ha folyamatosan elérhető lenne. Ez a fenyős, gyantás ízvilág nagyon passzol a sörhöz, a korty vége egy kicsit gyantásan “ragadós”, erős, de mégsem tűnik fel, gyorsan csúszik. Nem is szaporítom tovább a szót: nagyon ajánlott!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel