Main Area

Ginger Pixie - TESZT, KIFUTOTT

Fehér Nyúl
Sörfajta Málnás-gyömbéres csillám APA
Szín Gyöngyházfényű
ABV 5,5
IBU 40
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Málnás, gyömbéres csillogó APA, melyet az Édes Érzésben tartott és a Fehér Nyúl által előadott sörszeminárium nyertese, Bogdán Bianka főzött. A sör kizárólag az Édes Érzésben érhető el.

Teszt

Nemrég megérkezett az ország első csillám-söre! Ez a hír rázta fel a netet pár hete a sörös lapoktól kezdve a bulvár oldalakig. Míg utóbbiak leragadtak ott, hogy übercukin néz ki, előbbiek azért picit mélyebbre merültek a témában. Volt ugyanis a Fehér Nyúl főzdének egy Édes Érzésben rendezett sörös fejtágítása, ami amellett, hogy az országban szinte példátlan részletességgel végigvette az újhullámos sörstílusok legjavát, még egy rendszeres résztvevő számára egy nyereményt is felajánlott: ő tervezheti meg és főzheti le saját sörét a rendező sörfőzdében. Ez a szerencsés lett Bianka, a sör pedig, amit elkészített a csillámok mellett málnát és gyömbért is tartalmazó APA, a Ginger Pixie. Ebből a szuper limitált italból sikerült megkaparintanom nekem is egyet (innen is nagy köszönet a premiert rendező Édes Érzésnek), mielőtt még a bemutató napján mindet elkapkodták volna.

Egy névre szóló és sorszámozott palackot azért mindig remegve bont ki az ember, ezért picit vártam is vele. Ez nem egy olyan ital, amit melóból haza esve, fáradtan lehúznál. De most eljött a nagy nap, tudok figyelni a sörre: Kissé házi főzet hangulatot árasztó címke, fehér nyulas kupak és igen, ez tényleg csillog. Szerencsére azonban közel sincs annyira túltolva a dolog, mint az ember gondolná, az ital inkább barackszínű, gyöngyházfényű hangulatot áraszt, mintsem valami kínai konfetti parádéét. Érdekes, hogy illatában a gyömbér mellett, enyhén a barack is megjelenik, bár ez lehet a képzettársítás provokatív játéka is. Mindenesetre én érzem. Íz tekintetében megkönnyebbülve veszem tudomásul, hogy a sör nem édes. Először a friss málna fanyarsága fogad, majd érkezik az illatban beígért gyömbér, a végét pedig ismét a bogyós gyümölcs és a multivitamin íz párosa zárja egy középhosszú lecsengéssel. A korty összességében selymes és kesernyés, de az alapanyag kezelésen meglátszik a Skyland-guru László Gergely keze nyoma is. Azt hiszem, a nyeremény sört Biankának sikerült kimaxolnia és vele együtt mi is győztesek vagyunk.

Bár a hype elsősorban a küllemet övezte, ez a sör ki is érdemelte a felhajtást: kellemes, nem gejl és teljesen uniszex. Bár a készlet az első napon elkopott, ha lesz új főzet (vagy valakinek mégis sikerül beszereznie egy palackot), kóstolásra mindenképp ajánlom. A fogad azért (sajnos) nem csillog utána.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel