Main Area

Hordjad úgy a söröd, mint egy profi

Az üveges sörök hordozása nem éppen mondható egyszerű feladatnak, ha gyalogosan megy az ember. Angliában egy magyar srác találta ki a tutit, hogy ez ne nyűg legyen!

A sörhordozás közel sem mondható hálás feladatnak, főleg akkor, ha valaki gyalogosan van. Vannak a papír hatos pakkok, amikben lehet cipelni a söröket, de ilyet nem mindenhol tudnak adni az embernek és akkor marad a klasszik megoldás, hogy bedobjuk a söröket egy szatyorba vagy jobb esetben a táskába. Ezek viszont közel sem számítanak életbiztosításnak, mert egymásnak ütődhetnek, csörögnek, csörömpölnek, benne van a pakliban, hogy nem mindegyik éli túl az utat. Vagy legalábbis végig zajongunk a városon velük.

Erre a sörgeekek által elég közelről ismert problémára találta ki Babák Csaba a Beer Me Bags-et, ami nem más, mint egy vászon sörhordozó. A megvalósítás nem is lehetne egyszerűbb, de mégsem csinálta még meg senki sem. Esélyes, hogy egyszerűen túl kicsi a felvevőpiac ahhoz, hogy ez megérje. Legalábbis, ha a magyar piacra gondolunk. Ugyanis mindezt nem itthon dobta piacra, hanem Angliában, ahol azért valljuk be nagyobb az esélye, hogy befusson a sztori.

Az elképzelés az volt, hogy egyre több helyen árultak üveges söröket és egyre többen éltek is a lehetőséggel, hogy üveges sört vegyenek a csapolt helyett. Ennek két oka lehet, mégpedig, hogy üveges sörökből nagyobb a választék, hiszen ha arra gondolunk, hogy itthon is a legtöbb sörcsappal rendelkező helyeken max 32 sörcsap van, ami már brutálisnak számít, míg a helyek többségében inkább az üveges kínálat dominál. Egyelőre nem sok olyan hely van itthon, ahol elvitelre lehet csapolt sört kérni, így ha szeretnénk otthonra, házibuliba vinni sört, akkor marad az üveges megoldás. A másik ok, hogy egyre több sörbolt van (bottleshop), ahol kifejezetten csak üveges sört lehet venni és elvinni.

Az egyetlen megoldás eddig a hatos pakk volt, ha sört szerettünk volna elvinni, amibe a nevéből adódóan kitalálható, hogy 6 üveg sört lehet tenni. Már ha 0,33-as sörről van szó. Ezek a hordozók papírból készülnek, így ott van mindig a lehetőség, hogy elszakad, kiszakad és megszűnik praktikusnak lenni. Ezzel szemben a Beer Me Bags elviekben 8 sört is elbír és nem korlátozódik 0,33-as üvegekre a dolog, hanem nagyobb üvegeket is bele lehet rakni. Ezt már teszteltem is és totálisan valós kijelentés. Bár én már megcáfoltam a hordozható sörök számát is, mert volt, hogy 12 üveg 0,33-as sört szállítottam benne teljesen kényelmesen. Ha pedig nem szállítunk benne sört, akkor összehajtjuk és elrakjuk a vászontáskát.

Azonban elsődlegesen nem a vásárlók felé való értékesítés volt a cél, hanem az hogy sörboltok és sörfőzdék rendeljenek táskát, amire rányomathatják a saját logójukat és marketingeszközként használhatják. Mivel ez nem egy egyszer használatos táska, így van esély arra, hogy az egész városon hordozzák a logót és hirdessék az igét. Egyelőre itthon annyira nem jött be a dolog, hogy nem is lehet kapni sehol, sőt nem is nagyon hallottak erről.

Itthon nem lehet hozzájutni a táskához, de nem is oly messziről, a Szigetországból lehet megrendelni Amazonon keresztül kb 3800 forint plusz szállításért, ami összesen 6400 forintra jön ki per pillanat. Ez standard Beer Me Bag logóval érkezik és kb 1 hét alatt ér ide. Sörös ajándéknak elég menő lenne a fa alá, nyilván még nagyobb lenne az öröm, ha meg lenne pakolva némi sörrel is…

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel