Main Area

Összefogott a hazai sörszakma a kisüzemi sörökért

A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet kezdeményezés, amibe már most több mint 20 hazai sörfőzde kapcsolódott be!

A COVID-19 miatt kialakult helyzet nagyon nehéz szituációba hozta nem csak az embereket, de a vállalkozásokat is, hiszen sajnos nem mindenki tudja megoldani a munkáját otthoni munkavégzéssel és ez tökéletesen érvényes a vendéglátóiparra is. Figyelembe véve, hogy már egyáltalán nem lehetnek nyitva a vendéglátóegységek nem csak őket érinti drasztikusan a bezárás, hanem a hazai közel 90 kisüzemi főzdét is! Többségüknek a forgalom 80-90%-a a csapolt és üveges sörök értékesítéséből származik, ami nyitva lévő vendéglátóegységek hiányában pótolhatatlan és a főzdék ellehetetlenülését jelenti.

Sok olyan szektor kapott már mentőövet a kormánytól, amik szintén erősen érintettek a jelenlegi helyzetben, de a kisüzemi sörfőzdék és a vendéglátás egyelőre kimaradt ebből a körből. Pedig, ha valamit igazán érdemes lenne megmenteni az nem más, mint azok a vállalkozások, akik 8-10 vagy akár még kevesebb emberrel, szerelemből, szenvedélyből csinálják, amit csinálnak. Nem csak a sörfőzdéjüket teszik fel a világ térképére, hanem Magyarországot is. Sokan már most is akkora károkat szenvedtek el, hogy menthetetlen helyzetbe kerültek és ezt a tendenciát meg kell állítanunk. Együtt.  

Pontosan ezért hoztuk össze a mi #mentsükmegasöréletet kezdeményezésünket a Beerselection #tamogasdakisuzemit párhuzamosan elindított összefogásával, aminek az lett az eredméyne, hogy több mint 20 sörfőzde fogott össze és közösen próbáljuk minimalizálni a söriparra mért károkat, hogy a válság után újra ki tudjon virulni a hazai sörélet.

Elindítottuk a #mentsükmegasöréletet kezdeményezést, hogy a bezárások és a korlátozások ellenére a főzdék és kocsmák mégis el tudják juttatni a kisüzemi söröket mindenki otthonába, ezzel is közvetlenül őket juttatni bevételhez. A #mentsükmegasöréletet FB csoport volt ennek az első lépcsője, ami egy fórumként köti össze a szolgáltatókat a fogyasztókkal. A továbbiakban is itt lesznek megtalálhatóak a naprakész információk, amik közvetlenül a vállalkozásokhoz irányítják a fogyasztókat. Az összefogás következő lépcsője pedig egy aggregátor weboldal készítése lett, aminek tervezését és szervezését a Beerselectionnek köszönhetjük és ahol az összes olyan partnert gyűjtik össze, akik már becsatlakoztak a kezdeményezésbe. Nem csak a platform változik, hanem a kezdeményezés egy új hashtaggel is bővül, mégpedig a #tamogasdakisuzemit jelzéssel. A https://tamogasdakisuzemit.hu/ oldalon egyszerűen, közvetlenül eléritek a sörfőzdék webshopjait vagy ha az szimpatikusabb, akkor a Beerselection vagy a Csakajósör webshopjaiban tudtok kisüzemi söröket rendelni, ezzel is a kisüzemi sörfőzdéket támogatva.

Bármelyik főzde csatlakozhat a kezdeményezéshez, ez egy közös érdek, amit csak összefogással lehet átvészelni. A sörfőzdék, craft kocsmák az egyutt@mentsukmegasoreletet.hu email címre tudnak írni, ha szeretnének csatlakozni. CSATLAKOZZATOK!

Amennyiben fogyasztóként szeretné valaki támogatni a megmozdulást, akkor azt két módon tudja megtenni:

  1. Vásároljatok kisüzemi sört, ha tehetitek és támogassátok ezzel a hazai söréletet
  2. Használjátok a #mentsukmegasoreletet és #tamogasdakisuzemet hashtageket a sörrel kapcsolatos posztjaitokban a közösségi médiában

A már csatlakozott főzdék listáját a weboldalon találjátok, de csatlakozzatok a csoporthoz is a friss információkért.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel