Main Area

Programajánló - 2018. február 05-11

Az első teljes februári hét visszahozta az életet a fővárosba, sőt még vidékre is. utóbbi terepet elég erőteljesen a Fehér Nyúl uralja majd, előbbit pedig a sörbemutatók hada, megfűszerezve pár akusztikai és gasztronómiai élménnyel.

Budapest

 

2018. február 7. – BRLO x Mad Scientist - The Hoppiest Barrack exclusive premiere

Aki átallt nem Berlinben lenni a múlt héten (mint e hírblokk írója is), annak nagy eséllyel még kimaradt az ott debütáló német-magyar kooperációs sör. Pedig germán barátaink szerint ez elég nagy hiba, a főzet ritkán kapott 4-es alatti értékelést. Szerencsére a tudósok hazamentettek pár hordóval, de csak annyival, hogy legalább a hazai Laborba jusson. Érdemes tehát sietni.

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

 

2018. február 8. – Február Hónap Sörfőzdéje: UGAR Brewery

A magyar Ugar egy napra beköltözik a beerselection boltjába, de nem pusztán erről van szó (én kérek elnézést). Az Ugar crew ugyanis meglepetésekkel is készül a beszélgetés mellett, sőt, azok, akik gyorsan regisztrálnak, egy palackkal lehetnek gazdagabbak a sörfőzde kínálatából.

Időpont: 18:00

Helyszín: beerselection.hu, 1085 Budapest, József krt. 22-24.

 

2018. február 8. – Reczer Ser T30 Coffee Milk Stout sörbemutató

Egy ősi prófécia szerint, ha a bolygók együtt állnak, újra eljön közénk a sötét nagyúr, aki már többször megkísértette sokunk lelkét. A bolygók pedig most egy síkban ragyognak az égen. Reczer T30-a újra eljött közénk. Ha nem akarsz lemaradni eljövetele első pillanatairól, a Beers & Booksban a helyed, ahol ingyen kóstoló, akciós árú sör és persze a sört megidéző Reczer Gábor vár, aki Kovács Gábor Malátával beszélget.

Időpont: 18:00

Helyszín: Beers & Books Kft, 1136 Budapest, Pannónia u. 46/b

 

2018. február 8. – Pilot Series #6 - Tripla New England Inspired IPA

A dupla IPA olyan 2017 a Horizont szerint, emelni kell tehát a tétet a szorzók terén. A #6 ugyanis egy „kétszámjegyű”, 10,5%-os tripla IPA méghozzá annyi Galaxyval,… hogy csak na. A test és a parfümös kortyérzet garantált, #-szériás sörben pedig még nem csalódtam.

Időpont: 19:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

2018. február 9. – Tripla-sörbemutató & Whisky kóstoló

Ha valaki boldogságot akar csempészni kis szerkesztőségünkbe, 2 dologgal biztosan nem lő mellé: a jó sörrel és a még jobb whisk(e)y-vel. A Bázis és a Yeast Side pedig szemmel láthatóan jót akar nekünk és mindenkinek, hiszen a tripla (!) premierükön kívül egy 30%-os tömény malátaital akciót is elintéztek a Wunderban. Persze aki csak a sörökért menne, annak sem kell csalódnia, hiszen a bemutatott német búza, IPA és porter minden sörpreferenciát lefed.

Időpont: 18:00

Helyszín: Wunder Sörművek, 1066 Budapest, Zichy Jenő u. 41.

 

2018. február 9. – Reketye meets Kinga Kamrája /// kézműves sör- és sajtkóstoló

Az rendben van, hogy lassan hetenként rendeznek egy sörvacsorát. Az is ok, hogy a borkóstolások nagy részén ott a sajt is. De hogy sör és sajt? Ezt az izgalmas elgondolást mutatja be a Reketye és Kinga Kamrája egy kóstoló keretében. Tessék figyelni, az esemény férőhelyei végesek.

Ára: 6000 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Jónás Kézműves Sörház, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

 

2018. február 9. – Jönnek a fanatikusok! - Hopfanatic csapfoglalás w/Axim

Kiskunhalas sörfőzője megostromolja a fővárost és szezonnyitásképp beköltözök a Neked Csak Nyolcba. A jó malátalé 8 csapról várható, akár egyenesen a sörfőzőtől, de lesz itt DJ, nyereményjáték, kóstoló falatok, móka s kacagás.

Időpont: 18:30

Helyszín: Neked Csak Nyolc, 1082 Budapest, Corvin sétány 2/B

 

2018. február 10. – Craft Beer & Live Music a FIRST Taproomban - Tóth Csaba akusztik

Tudom, hihetetlenül hangzik, de nem lehet mindig csak sört inni. Néha meg lehet próbálni sört inni ÉS akusztikus gitár koncertet hallgatni. Egy ilyen kísérlet helyszíne lesz a FIRST Taproom, ahol a muzsikát Tóth Csaba adja egy szál gitárral. És persze sörrel.

Időpont: 20:00

Helyszín: FIRST The Craft Beer Co., 1044 Budapest, Váci u. 83.

 

Vidék

 

2018. február 8. – Fehér Nyúl Brewery Főzdebemutató

Ritka, hogy fővároson kívüli kóstolók olyan all-star ligát rakjanak össze, hogy akár a pesti közönségnek is megérje lezarándokolni. Na ez most egy ilyen eset. A Fehér Nyúl nem csak a főzdealapító Csepregi Andrást vonultatja fel, de beköszön a főzdében és a Skyland Witchcraft Breweryben is tevékenykedő László Gergely, sőt még a sörkoktél gyáros Grabovszky is. A kóstoló lista kifogástalan, ráadásul az eseménynél elhangzott az a kérdés, ami még nekem sem jutott volna eszembe: „A komlónyuszi valóban hop?”

Ára: 4250 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Maláta Sörkert, 5000 Szolnok, Szapáry u. 17.

 

2018. február 8. – Sör-est a Csodaszarvas Tájparkban

A Nyulak valóban elég szaporák, mert nem csak Szolnokot, de a Csodaszarvas Tájparkot is beveszik. A műsor viszont most egy sörvacsora lesz, ahol kiderül, mivel érdemes párosítani például egy barley wine-t. A részvétel itt is bejelentkezéshez kötött!

Ára: 8900 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Csodaszarvas Tájpark, 9777 Rábahidvég, 035/18

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel