Main Area

Távoli Galaxis - TESZT

Rothbeer
Sörfajta AIPA
Szín borostyán
ABV 6,1%
IBU 70
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

A Távoli Galaxis egy világos borostyán színű ale, a klasszikus IPA sörök kevésbé testes, szárazabb irányvonalának képviselője. Egy elegáns, enyhén karamelles malátatest az alapja, amely kellő egyensúlyt támaszt a markáns komlókeserűnek. Nevét, valamint citrusos, passió gyümölcsre emlékeztető ízét és illatát a Galaxy komlónak köszönheti. A 2013-ban megrendezett 2. Magyar Házisörfőző Verseny abszolút győztese, 2014 -ben pedig elnyerte az Év Kedvenc Kézműves Söre díjat.

TESZT

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban találkoztam utoljára ezzel a klasszikus IPA-val, igazából nálam az első kisüzemiek között volt és maradandó élményt nyújtott akkoriban. Lássuk, hogy most ennyi év távlatából mit nyújt ez a sör.

A dobozt megpattintva a komló illata rögtön utat nyer magának, a pohárból elegáns borostyánszín köszön vissza vékony habréteg kíséretében. Komlóként az amerikai Mosaic és a névadó ausztrál Galaxy kerültek felhasználásra. Mindkettőre jellemzőek a citrusos és barackos aromák. Illatra a barack keveredik passió gyümölccsel és a háttérben megjelennek a trópusi gyümölcsös jegyek is. Kortyérzete krémes, visszafogottan malátás, a komlók nagyon szépen dominálnak benne. A 70-es IBU markáns keserűérzetet kölcsönöz, mely sokáig érezhető marad. A korty elején inkább barackos, majd a végén átvált egy kesernyésebb citrusosabb utóízre. Szerintem a Távoli Galaxis még mindig tökéletesen megállja a helyét az IPA-k között, ajánlott azoknak, akik elkortyolnának egy sokat megélt klasszikust!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel