Main Area

Tears of God - TESZT

Zip's Brewhouse
Sörfajta Witwine
ABV 11
IBU 25
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

A Zip's Brewhouse 1000. főzete alkalmából készült, 1 évig érlelt, ünnepi Witwine.

Teszt

Van egy elvitathatatlan lazaság a Zip’s-ben. Ők ugyanis nagyon ritkán készülnek promókkal, csapfoglalásokkal vagy nagyszabású premierekkel. Egyszerűen csak néha a zsebükbe nyúlnak és előhúznak egy eszméletlen fasza sört, vagy legalábbis kívülről ez látszik. Most például a boltok polcain kellett szembesülnöm a ténnyel, hogy megérkezett kis hazánk egyik legerősebb sör testvérpárja, a 2 éve érlelt, füstös imperial stout Smoke in the Water és az 1 éve érlelt witwine (!) Tears of God.

Aki a witwine szó hallatára (olvasására) felvonja a szemöldökét, valahogy nem tudom hibáztatni. Nem is tudom ugyanis, találkoztam-e már a kellemesen fűszeres belga búzasör erősebb fajtájával. Őszintén eddig el sem tudtam képzelni, hogy működhet egy ilyen. Pedig működik. Az aranysárga italban ugyanis egyszerre fedezhető fel a witbier banános illata és egy szőlős-boros hatás. Belekóstolva a bogyós gyümölcs beelőzi a déli párját: előbb szőlő, aztán banán, közben végig egy észteres belga háttér. Itt minden intenzív, az egész ízvilág gyümölcsös, még abból a 11%-ból is le tudna tagadni párat.

A Witwine tehát egyszerű képlet, már ami az ízét tekinti: belga búza+bor. Ez pedig olyan szépen működik a gyakorlatban, hogy Isten könnyei nálam még a Zip’s elég nívós mezőnyén belül is igen elöl végeztek. Egy kuriózum ez a sör, amit a borosok és a sörösök is szívesen fogyasztanak majd.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel