Main Area

Smoke In The Water - TESZT

Zip's Brewhouse
Sörfajta Imperial Stout
Szín Fekete
ABV 14
IBU 32
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Zip's Brewhouse két éve érlelt Imperial Stoutja.

Teszt

Van egy elvitathatatlan lazaság a Zip’s-ben. Ők ugyanis nagyon ritkán készülnek promókkal, csapfoglalásokkal vagy nagyszabású premierekkel. Egyszerűen csak néha a zsebükbe nyúlnak és előhúznak egy eszméletlen fasza sört, vagy legalábbis kívülről ez látszik. Most például a boltok polcain kellett szembesülnöm a ténnyel, hogy megérkezett kis hazánk egyik legerősebb sör testvérpárja, a 2 éve érlelt, füstös imperial stout Smoke in the Water és az 1 éve érlelt witwine (!) Tears of God.

A Smoke in the Water picit rácáfol a nevére. Az persze adott, hogy a durván fekete folyadék kicsit sem emlékeztet a vízre, de illatában is inkább az alkohol és a desszertes jelleg dominál, bár kétségtelen, kissé füstös is. Ízre is inkább a konyakmeggyet idézi sima, csokis jellegével, amit az alkohol szúróssága tör meg. A hosszan elnyúló ízben azért jobban kibukik egy kis füstösség, mint az illat esetén, de aki a kerti BBQ partik folyékony verzióját keresi, jobb ha más irányba kacsintgat (mondjuk a nem rég kóstolt Busó felé).

Esetemben szerencsére szó sem volt félreértésről: nagy testű, jól sikerült imperial stoutot kaptam, valóban annyi erővel, hogy az egy jól edzett kóstolót is leültet egy pillanatra. Érdekesség viszont, hogy konyakmeggy jellege miatt akár az édesebb ízek kedvelőinek is bejöhet, még ha 1-1 kóstoló erejéig is.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel