Main Area

Trans Europ Express - TESZT

FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE
Sörfajta Belga Pale Ale
Szín Aranysárga
ABV 5,3
IBU 25
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Premier

Teszt 

Aki már egy ideje kalandozik a hazai kisüzemi sörök világában, jó eséllyel belefuthatott már a FŰTŐHÁZ főzeteinek legjavába. Ez alól talán a TRANS EUROP EXPRESS lehet kivétel, hiszen ez a belga pale ale a főzde új jövevénye, alig pár hónapos. Mivel pedig a vonatos főzde egyébként is híres az eltalált belga jellegű sörökről, én is bizakodással kezdtem meg ismerkedésemet az újdonsült „mozdonnyal”. 

Az Európa-járó vonat söre a névadójához méltó módon arany színnel jelentkezik a pohárban. Illata a főzdénél már ismerős teás, de elég visszafogottan, ahogy az elegáns. Innen már az is gyanús lehet, hogy egy kellemes ivós sört kapunk. És lőn, tényleg. A pale ale laza, citrusos-savanykássággal nyit, de a tea is megjelenik, az illat nem hazudott. Picit melegítve aztán indokolttá válik a belga jelző és szolidan megmutatja magát a stílusból ismerős észteres gyümölcsösség is. Még egy pár fok plusz után pedig megkapjuk a slusszpoént, hisz az ital ízében megjelenik a mandula, méghozzá elég kivehetően. Így a sör, bár türelemjáték, a rétegek kibontása végett mindenképp érdemes lassabban kortyolgatni. 

Az újonc belga tehát közel sem tör a díjnyertes M63 BULLDOG trónjára, inkább laza és ivós, jó pár rejtett poénnal a kortyok között. Épp ezért, bár mindenkit felüdíthet, az ízvadászok találják meg vele legjobban számításaikat. 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel