Main Area

Tussör!

Nem, nem tüsszentettem: ez a svéd PangPang Brewery terméke, a Shower Beer. 

 

A kedvenc italunk, a Snask nevű cég marketingesei és a „ki a péknek hiányzott ez eddig?” jellegű ötlet házasságából született termék legnagyobb vonzereje ugyanis az, hogy végre tisztálkodás alatt sem kell pihentetned a májad. Az, hogy eddig mi tartott vissza bárkit is más termékek zuhanyban történő fogyasztásától, rejtély, de a svéd szakik nem a pillanatok alatt felvizesedő nedűre tippeltek, inkább a túl nagy üvegre. A Shower Beer egyik ismérve tehát a mindössze 18 cl-es üveg. Becsületükre váljék viszont, hogy az apró termethez egy igen masszív, 10%-os alkoholt csempésztek a sörbe, így átlagban csak elérjük az „egy sör” nyugtató hatását.

De nem ez a mini fürdőkellék egyetlen különlegessége: aki inkább a szépség oltárán áldozna a relaxáció helyett, az akár hajkondicionálásra is használhatja az üveg tartalmát, sőt az elsődleges erjedésért felelős tartályban töltött idő kitolásával a sör még egy kis szappanos ízt is kap. Máskor persze ezért senki nem lelkesedne, de ez a Shower Beer.

Szerencsére nem csak a szappant és az alkoholt lehet kiérezni a sörből, hiszen a kis üvegben található pale ale komló gyanánt Citrát, fűszer gyanánt pedig Earl Grey teát és bergamottot tartalmaz. Ízében a főzde szerint megjelenik még természetesen a citrusosság, de enyhe gyógynövényes jegyek is. Ami azonban a legmeglepőbb: a közönség is jól fogadta az egyszeri marketingcsodának látszó italt. Az Untappd-értékelése 3.7 fölött áll, de sörkedvelőből is nehéz olyat találni, aki a „közepes” 3-as alatt értékelte volna a főzetet. Egy fogyasztó még meg is jegyzi, hogy bár tudja, ez egy design-projekt, a sör ettől még finomra sikerült. Mielőtt azonban rohannánk a helyi szakboltba, várjunk egy picit, hiszen a 2016 decemberi tesztfőzet utáni nagyobb sarzs még terjesztőre vár, ráadásul az első főzet a Svédországban 12 $-t (több, mint 3000 Ft-ot) kóstált üvegenként.

Kifizetődőbb tehát inkább csak kívülről elázni a zuhany alatt, vagy esetleg magunkkal hurcolni egy palack GreyJoy-t. Annak legalább szappan íze sincs.

 

Forrás:
 

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel