Main Area

A Zip’s-hatás

Elég nagy a felhajtás a sörök és a sörfőzdék körül, ha az elmúlt pár évet nézzük, de van egy olyan szereplő, aki csendben a háttérből figyel és könyékig benne van így is mindenben. Most lerántjuk a leplet a titkos favoritunkról!

Nem másról van szó, mint a miskolci székhelyű Zip’s csapatáról, akik annyi mindent csinálnak egyszerre a sörfőzés mellett, hogy azt nem lehet egy bejegyzésben elmondani. Pontosabban el lehet mondani, de inkább megtartjuk a rövidebb cikkeket, így talán egyszerűbb is szegmentálni a sztorijukat. Ezeket tudhatjátok majd meg a Zip’s-ről.

A tyúk és a tojás tipikus esete

Alapvetően itt nincs eldöntendő kérdés, mert a ZIP Technologies az anyacég, ami sörfőző berendezések gyártásával foglalkozik, így adta magát, hogy a sörfőzés is terítéken lesz majd. Ezek után jött a Brewhouse ötlete és kezdtek el sört főzni. Kicsit mesélünk a gyárról is, de leginkább a Brewhouse-ról.

Főzzünk olyan sört, amit mindenki szeret

A Zip’s sörökkel nem találkozhattok minden sörfesztiválon és minden kisüzemi sört kínáló kocsmában. Nem azért, mert minőségben bármi kivetnivaló is lenne a sörökkel kapcsolatban, hanem leginkább az előző pontban említett okok miatt, hiszen nem a sörfőzés a fő profil. Viszont amit és amikor főznek az után még az utolsó cseppet is ki akarod szopogatni az üvegből/korsóból. Nincsen minden héten új sörük, nem csinálnak minden héten sörpremiert, de közben olyan dolgokat tesznek le az asztalra, mint az Angel’s Ser vagy most éppen a szlovák Heinekennek főznek IPA-t. Mindezt úgy hogy a meglévő szortiment is egy állandó minőséget hoz, nekem például az AlphaWolf az egyik legkedvencebb söröm.

Csináljunk valami újat és menőt

A miskolciak szeretnek újat mutatni. Nem csak a más sörfőzdékkel közösen főzött sörökben látják az újítás lehetőségét, hanem például olyan huncutságokban is, mint a sörös kozmetikumok készítése a szakállas sörös hipsztereknek. Vagy abban, hogy a Brewski söreit ők értékesítik az országban. Vagy olyanban, hogy csinálnak egy sörgyártó képzést. És még közel sem ért véget a felsorolás…

Most nagyon röviden felvezettem, hogy pontosan miről is fogok majd kicsit hosszabban írni az elkövetkező hetekben, de őket ismerve lehet, hogy mire a cikksorozat végére érek már megint valami új dologgal állnak elő, de ez legyen a legnagyobb bajunk!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel