Main Area

Guatemala Ride - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Porter
Szín sötétbarna
ABV 5,5 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Megérkezett a Guetemala Ride Coffee Porter!

A Racer Beans budapesti kávépörkölővel közösen alkottuk meg ezt a kávés portert, amihez specialty guetamalai kávébabot használtunk fel.

De mit is kell tudni a Racer Beans-ről?

A Racer Beans Coffee két gyerekkori barát együttműködésének nyomán került fel a magyar specialty kávépörkölés palettájára. A motorozás és a jó kávé egyaránt rajongásuk tárgyát képezte, így született meg a Racer Beans Coffee.

Mit kell tudni a sörhöz felhasznált kávéról?

Egy újabb remek tétel a guatemalai kávétermesztés szívéből, amelyet a ASPROCDEGUA termelő szövetkezetnek köszönhetünk. Közel 664 farmer egyenként 2 hektár méretű területen a kávé mellett termelnek banánt, citrusféléket és avokádót is. Ez a friss guetamalai kávé közepesen savas, mégis vibrálóan citrusos ízek megfelelően párosulnak a praliné és a karamell testes ízjegyeivel. 

Milyen lett ez a kávés porter szerintünk?

Elegáns sűrű kapucsínó hab, száraz kakaós illat keveredik finom édeskés kandírozott citrusossággal egy leheletnyi kávés csavarral. A virgonc, pezsgő korty ízében a malátás étcsokoládés alapra kúszik be a kávés csersavasság, hosszú "cold brew-s" lecsengéssel.

TESZT

Megjelenés: Mély, sötétbarna szín. Fény felé tartva közepesen opálos, enyhe rubin árnyalat. Vastag, krémes, aprószemű habbal indít, ami idővel eltűnik, de nem teljesen. 

Illat: Elsősorban kakaóra emlékeztet, ami mellett megjelennek a pörkölt malátás jegyek. A kávé jegyei enyhén érezhetőek.

Íz: A korty eleje édeskésen indul, ezt követően pedig előtör egy erős keserűcsokis pörkölt íz. A korty végén előbukkan némi kávé a keserű viszont még marad a szájban.

Összbenyomás: A kávé és sör kombók általában mindig nagyot mennek, szerintem ez most sincs másként. A Guatelama Ride egy abszolút szerethető porter lett, hozza azt amit egy ilyen sörtől elvárunk. Érdemes lassan fogyasztani, mert idővel sokkal jobban kikerekednek a kávés jegyek. Szerintem lehetett volna testesebb, de ettől függetlenül is egy elég korrekt és komplex tétel. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel