Main Area

Gyűjtögetés mesterfokon

A sörös relikviák gyűjtői elég sokféleképpen kategorizálhatóak. Az egyik legnagyobb a sörösdobozokat gyűjtők csoportja, akiknek lehet ez az amerikai férfi az etalon, hiszen már közel 100.000 dobozzal dekorálta ki a házat!

Nem kell messzire menni, amikor sörös tárgyak gyűjtéséről van szó, hiszen itthon a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub csoportjában több száz tagot lehet megtalálni, akik szenvedélyesen gyűjtenek, találkozókat szerveznek és csereberélnek (többnyire sörös címkéket, de nem csak erre korlátozódik a gyűjtés). A sörök világa is tele van olyan tárgyakkal, amiket érdemes gyűjteni, hiszen a sörösdoboztól kezdve, a sörös üvegek címkéin át a poharakig minden adott, hogy egy szép kollekciót rakjon össze az ember.

Megint csak Amerikáig kell mennünk azért, hogy egy újabb végletet nézhessünk meg, hiszen egy pennsylvaniai férfi, Jeff Lebo közel 100.000 sörösdobozt gyűjtött össze és gyakorlatilag az egész házát ellepték a dobozok. Ezzel hivatalosan is az övé a legnagyobb gyűjtemény az egész világon! Az egész gyűjteményt 1,6 millió dollárra becsülik egyébként (ez még 2015-ben volt, azóta már több mint 10.000 darabbal bővült a gyűjtemény így vélhetően még többet ér), ami a sörösdobozok számával összevetve azt jelenti, hogy egy üres doboz több mint 18 dollárt (kb 5000 forintot) érne, ha egységre lehetne bontani.

Nem kis időbe telt mire ez a gyűjtemény összejött, hiszen az első dobozát még 13 éves korában rakta el, amikor az apja az első, sörösdobozokat gyártó üzemben dolgozott. 1998-ban döntött úgy, hogy kell egy saját hely a dobozoknak, mert már nem fértek el a házban. Így született meg a Brewhouse Mountain ötlete, ami gyakorlatilag egy hétvégi ház, aminek a falait a sörös dobozok dekorálják. A Brewhouse Mountain nem csak saját szórakoztatására készült, hanem ki is lehet bérelni az 5 hálószobás víkend házat, ahol 10 ember fér el kényelmesen. A különleges élményért esténként több mint 500 dollárt kell kiszurkolni egyébként.

Azt hiszem átgondolom a söröspohár gyűjteményemet, mert én még csak 100 közelében járok, azzal labdába sem rúghatok Jeff mellett.

 

Képek forrása: NY Post

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel