Main Area

Jam 72 - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta West Coast IPA
Szín borostyánsárga
ABV 7,2%
IBU 60
Kiszerelés Doboz - 0,44 l

Sörfőzde leírása a sörről

Szabadság, fesztiválérzés és zene sörbe komponálva. A hatalmas mennyiségű amerikai komlónak köszönhetően egy rendkívül illatos és aromás, erős sör a Jam72.

2016-ban az év sörének választották Magyarországon. Ideális választás annak, aki valami különlegesre és erősre vágyik. Trópusi gyümölcs, grapefruit, bors, és fenyő aromák fedezhetőek fel benne.

Díjak:

Commonwealth Cup, Kentucky, 2016 (bronz)

Az Év Söre: Magyarország, Budapest, 2016 (győztes)

Dublin Craft Beer Cup, Dublin, 2017 (ezüst)

Lyon International Competition, Lyon, 2018 (arany)

KSE XII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra, Miskolc, 2018 (bronz)

TESZT

Miért szükséges, hogy a főzdék tökéletes alap sörökkel rendelkezzenek? Azért, hogy az idő haladtával nagy klasszikusok váljanak. Idehaza rengeteg embernek a BrewDog legnagyobb klasszikusa, a Punk IPA volt a belépője a kisüzemi sörök világába. Mad Scientist Jam 72 IPA-ja is hasonló klasszikussá növi ki magát.

Hiába a 7,2% alkohol (ezért Jam 72 a neve), de mégis így tudnám röviden jellemezni: ez egy „ivós” sör. Rengeteg komló van benne, szám szerint 4 féle (Amarillo, Cascade, Chinook, Mosaic), ami miatt intenzív illatokkal rendelkezik: masszívan orrba vág a trópusi gyümölcs illat. Nem csak illatban, de ízben is visszaköszön ez az intenzív világ: aromás, erős sör, mely nagyon citrusos, grapefruitos. Az a zseniális ebben a sörben, hogy miközben rendkívül aromás és ízes, egyáltalán nem érződik töménynek. Sőt, szinte már túlságosan is jól csúszik, annyira finom, frissítő ízvilága van. Becsapós tud lenni a végére, gyakorlatilag egy könnyed sörnek érződik, de a végén azért megmutatja magát a 7,2%.

Tökéletes választás azoknak, akik most ismerkednek a kisüzemi sörök, illetve az IPA-k világával. Illetve mindenki másnak is tökéletes, akik szeretik az egyszerű, nem túl gondolt, letisztult, de tökéletes söröket.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel