Main Area

Jöhet egy sör a tó fenekéről?

Nem nagyon kell keresgélnünk, ha extrém söröket keresünk, hiszen szinte mindennel kísérleteztek már. Azonban a kanadai Lake of the Woods sörfőzde 19-re lapott húzott és tényleg kimaxolta a sör érlelését!

A különleges, mondhatni extrém sörhozzávalók már nem igazán mozgatják meg egy sörgeek fantáziáját, hiszen vagy már próbálta, vagy nem is fogja kipróbálni. Egyre másra új eljárások is bejönnek a képbe, elég csak a pár éve ritkaságnak számító hordós érlelésre vagy akár csak a többszörösen hidegkomlózott sörökre gondolni. Kanadában viszont ezt egy új szintre emelték, ugyanis a Lake of the Woods Brewing Company egy jeges tó aljára száműzték a söreiket, hogy ott pihenjenek meg kicsit.

Egész pontosan 1000 üveg sört küldtek le a tó fenekére, amit ötletesen Deep 6 névre kereszteltek. A limitált kiadású RIS-t november elsején vitték le a jeges víz aljára és palackos érlelést kap 6 hónapig a 3-4 fokos vízben.

A sörök mindegyike kézzel lett számozva és a főzde főzőmestere által aláírva, hogy még különlegesebb legyen. A sörök 0,75 literes kiszerelésben lesznek majd kaphatóak és 50 dollárba fognak kerülni.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel