Main Area

Jön a Kr4ft !!!4!!! – Általános infók, avagy miért akarsz te is jönni

Az megvan, hogy kis hazánk legkirályabb fesztiválnak álcázott házibuliját idén a BPBW csapata szervezi?

Bizony, a társulat, aki Budapestet méteres neon betűkkel írta fel a nemzetközi sörfesztiválok listájára, a BudaPest Beer Weekkel beszáll a Főzdepark grundján tartott Kraft Fesztivál szervezésébe. És ezzel mi mocsok jól járunk.

Hangulat

Aki már járt az előző 3 Kraft Fesztivál közül bármelyiken is, tudja mire számítson. Ez a feszt ugyanis nem az a hatalmas, tömeggel hömpölygős, helypénzt sógorostól visszavárós fajta. Adott egy nagy tér a főzdék mögött, egy halom kraft főzde, meg még több sörrajongó. Ezeket az összetevőket változatlan laza hangulat mellett egyesítjük, amiből kapunk egy családias fesztivált, ahol simán leállhatsz dumálni bárkivel és bármilyen extra dologra akad igény, az meg lesz oldva.

Belépő

Na ez az, ami nincs. Egyáltalán. Semmilyen. Se kötelező karszalag, se rád tukmált fesztiválpohár, se fizetős WC vagy kötelező fogyasztási mennyiség. (Mondtam, hogy a haveri házibuli hangulat mozgat mindent.)
A szervezők egyedül azt kérik, aki tud, hozzon magával egy sörös poharat (vagy vegyen a helyszínen a főzdék vagy a BPBW logózott serlegei közül), ugyanis idén végre a műanyag pohár végleg száműzésre került. Ennek egyrészt környezettudatossági okai vannak, másrészt pedig ezeket a söröket nem ugyanolyan plasztik korsókból inni. (Aki kételkedne ebben, annak ajánlok egy próbát, az eredmény anno engem is meglepett.)

A poharakat viszont meg is kell tölteni, ezt pedig idén, a gördülékeny sörölés végett készpénzzel vagy kártyával, a helyszínen előre megváltott tokenekért lehet megtenni. Így mindenki megspórolja a pénztárgéppel való folyamatos hadakozást, de a kártyás rendszerek „kötelező borravalóját” is. Persze az sem mindegy, mit kapunk a tokenjeinkért.

Főzdék

Na itt jönnek be igazán a képbe a BPBW arcok. Ugyanis az eddigi, egyébként közel sem szerény és premierekkel teletűzdelt hazai mezőnyt most egy szomszéd országokból meginvitált, all-star külföldi különítmény is kiegészíti. Határon belülről jelentkezni fog armando_otchoa (és Rebák Tibivel közös projektje, a Parody Brewing), a Balkezes, a Hara’Punk, a HopTop, a Horizont (szurkolok egy újabb évjárat Fruit Runért vagy Hopmaster’s IPA-ért), a Mad Scientist, a Monyo, a Rothbeer és az Uradalmi Sörmanufaktúra is. A szomszédból átugrik melléjük a román Bereta, az osztrák Bierol, a szerb Dogma és Kabinet, a horvát Nova Runda, a szlovén Pelicon, a szlovák Unorthodox és a bolgár White Stork is. Utóbbi felhozatal már csak azért is érdekes, mert – leszámítva a Dogma Reketyével főzött teás kollabját – ezek a sörök szinte beszerezhetetlenek itthon, 1-1 kóstolóért normál esetben a határ túloldalára kellene zarándokolni. De nem most.

Program

Persze nem csak a sörből áll az élet (ez engem is meglepett, higgyétek el). A Kraft felvonultat még street foodos standokat, de lesz itt kávé, bambi, édesség, koktél és élő zene is. Aki viszont ennyire sem akar elszakadni a sörtől, azt várja a 4 helyi főzde (HopTop, Horizont, Mad Scientist, Monyo) által rendezett főzdetúra (ingyenes, nyilván). Egy dolog azonban az eddigi évekhez hasonlóan kimarad a repertoárból: a bóvli.

Időpont, helyszín

A végére hagytam a legfontosabb infót: hova és mikor érkezz, ha hozzám hasonlóan te is rápörögtél a Kr4ftra. Nos, a helyszín a jól megszokott Főzdepark udvara (1106 Budapest, Maglódi u. 47.), a buli pedig 2018. szeptember 14-én, pénteken kezdődik délután 5-kor és 3 napon keresztül, vasárnap éjfélig tart.

KATTINTSATOK A SÖRLISTÁÉRT

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel