Main Area

Rothbeer

Rothbeer
Alapítás dátuma 2013
Sörfőzde típusa Gerilla
Sörfőzők Róth Zoltán
Cím 1133 Budapest, Váci út 76.
http://roth.beer/ [email protected] +36 70 609 7406 Facebook oldal Instagram oldal

Ki vagy Te, mit csináltál a sörfőzés előtt?

Informatikus vagyok és ezt a sörfőzés sem változtatta meg.

Gondolom minden egy sörrel kezdődött… Hol, mikor és milyen sör volt?

Nem egészen... Valami Dreherhez hasonlót szerettünk volna előállítani lakótársaimmal az egyetemi évek alatt, de az első főzet után rájöttünk, hogy annál izgalmasabb sörök is léteznek.:) A 2000-es évek elején nehéz volt hozzájutni itthon a különlegesebb sörökhöz, ha valamire kíváncsiak voltunk, akkor lefőztük magunknak.

Mikor határoztad el, hogy kell egy sörfőzde?

2013-ban, amikor megnyertük a házisörfőzők versenyét a Távoli Galaxissal, akkor úgy döntöttünk, hogy céget építünk és kiszorítjuk a konyhából a főzést, de saját főzdét nem hoztunk létre, bérfőzésben működünk azóta is.

Mi a kedvenc söröd a sajátok közül? És a nem sajátok közül?

Hangulat kérdése, tényleg nem tudnék megnevezni egy konkrét kedvencet a sajátok közül. A nem sajátok közül a klasszikus angol sörök a kedvencek.

Ha 1 mondatban kellene jellemezned az elmúlt évek sörös fejlődését, akkor hogyan hangozna az a mondat?

Kimozdítottuk a minőségi sört abból a keretből, hogy mindez csak a guruknak szól és szélesebb körben tudtuk népszerűvé tenni ezt a műfajt.

Mi az, amit a külföldi gyakorlatból szívesen látnál itthon is?

Az eladási statisztikáikat.:)   

Mik a tervek a jövőben? Új sör? Valami együttműködés keretében közös sör?

Tele vagyunk tervekkel, de ezekről még keveset mondhatunk. ☺ A már folyamatban lévők közül a legjelentősebb, hogy a bérfőzésünk átköltöztetésével új lehetőségeink adódtak, így akkurátusan végigveszünk minden receptet és finomítgatjuk potmétereit, ezzel tökéletesítve a fogyasztás élményét. 

Díjak

A bakancslistánkon a nagy nemzetek díjai vannak, ezek közül megvolt Brüsszel, Németország, Dublin, USA, Lyon, ahonnan érmekkel tértünk haza a 2015-ös és 2016-os év során. 

Gyártott sörök

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel