Main Area

Kend a sörödet a szakálladra

A Zip’s cikksorozatunk utolsó részében azt vesézzük ki kicsit milyen jó értelemben elborult ötletek kerültek ki a kezeik közül, mint például a sörös kozmetikumok vagy a sörös chili.

Már nem egy újkeletű téma, hogy a sörfőzdék különböző együttműködésekbe vágják a fejszéjüket, de ez többnyire abban merül ki, hogy közös sörök (kollab) készülnek. A miskolci banda viszont nem állt meg ennél, hanem emelték a tétet.

Sörkozmetikumok, ha szeretnél fürödni a komlóban

Összefogtak a Szakállasemberrel, hogy a Zip’s betörhessen a kozmetikumok piacára is. Na nem arra kell gondolni, hogy mostantól feladják a sörfőzést és szépségszalont fognak nyitni, hanem férfi kozmetikumokat hoztak össze egy olyan emberrel, aki már bejárta az utat ezzel kapcsolatban, ő lenne a Szakállasember. Ez duplán stílszerű, mert az igazi sörgeekek nagy többsége jó hipszter módjára burjánzó szakállal rendelkezik. Sampon, tusfürdő, szakáll olaj illatos és illatmentes változatban érhető el, hogy tuti mindenki találjon magának valót.

Forrás: Facebook

A férfi kozmetikumok sör alapanyagból készülnek és ténylegesen komló kerül bele. Egészen pontosan Cascade komló. A komló nyugtató puhító hatású, jót tesz az arcbőrnek és fényesebbé, kondícionáltabbá teszi a hajat és a szőrzetet. Komlóval készült kozmetikumok eddig nem voltak a hazai piacon

SZEREZZÉTEK BE A WEBSHOPBAN

Csapassunk egy kis sört a chilinkbe

A Gabko Chilit az emberek nagy részének már nem kell bemutatni, elég elterjedtek és elismertek lettek Nagy Gábor chilijei, aki 2011-ben kezdte el a chilizést. 2017 tavaszán kezdtek el gondolkodni a közös projekten, aminek az eredménye lett a Gabko Ale Mango Habanero Hot Sauce. A Zips mangós sörét használták a szósz elkészítéséhez, de még adtak hozzá plusz mangót is tuti, ami biztos alapon. A szósznak kellemesen komlós ízt ad a sör, remekül sikerült chili szósz lett (itt kell megjegyeznem, hogy élek-halok a chiliért, ezért lehet kicsit elfogult vagyok). A Scoville skálán 5-10 ezer SHU értéke van, tehát tízszer-hússzor erősebb mint a csípős magyar paprikák.

SZEREZZÉTEK BE A WEBSHOPBAN

Forrás: Instagram

Főzzünk ki együtt valami különlegeset

A Jamesonnal közös produkciójuk nagyot ütött, aminek a keretében whiskys sört főztek közösen a Jamesonnal, ami az Angel’s Ser nevet kapta. Erről ITT tudtok részeleteket olvasni.

A másik, elég friss koprodukciójuk pedig a szlovák Heinekennel történt, amikor is az a remek csillagállás volt, hogy a Heinekennek szüksége volt egy IPA-ra és hát a Zip’s éppenséggel szívesen főzött nekik. 

Ebbe a szekcióba illeszteném be az idén útjára indított sörfőző képzésüket is, mert nem csak megkóstolhatjátok milyen is az, amikor sört főznek, hanem ti is lehettek azok, akik megfőzik azt a sört. Úgy gondolták átadják a tudásukat azoknak, akik érdeklődnek a sörfőzés iránt, úgyhogy ezt egy Sörgyártó OKJ tanfolyam képében tették meg.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel