Main Area

Kimaxolják a piknikezést Miskolcon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a zipniket Miskolcon, ami gyakorlatilag egy laza piknikezés, ami egy full extrás medencés bulira lett felturbózva.

A nyár és a jó idő hatására özönlenek ki az emberek a szabadba, a strandokra, vízpartokra. Ilyenkor előkerülnek a hűtőtáskák, kosarak és kezdetét veszi az önfeledt piknikezés. Ez a gondolat ihlette meg tavaly a miskolci sörös bandát, a zip’s-et is. Olyan jól sikerült a kezdeményezés, hogy idén is megrendezik a pikniket, sőt, megpróbálnak rátenni még egy lapáttal.

Zipnik – mégis mire számítsunk

Teljesen leegyszerűsítve: A tavaly elindított program lényege, hogy összeeresztenek egy csomó minőségi ételeket, italokat szolgáltató gasztrókiállítót a Miskolctapolca Barlangfürdő medencéi mellett és egész napos evés-ivás, mulatozást tartanak, amit egy éjszakai fürdőzéssel és DJ-vel folytanak le.

Kicsit bővebben egyébként arról van szó, hogy egy össznépi banzájt tartanak a zip's-es partnerek, ami abból is áll, hogy a SéfSör sorozatban résztvevő séfek jönnek el és kínálnak jobbnál jobb kajákat a kilkátogatóknak, miközben meg lehet kóstolni a sörsorozat már elkészült darabjait is. De egyéb partnerek is jönnek, mint például a budapesti társ-sörfőzdéjük, a Fehér Nyúl vagy a Jameson, akivel anno még az Angel's Ser-t hozták össze. Nem maradhat ki a chili vonal sem, hiszen a Gabko Chilivel közösen összehozott, díjnyertes chili szósz elengedhetetlen kelléke a mindennapoknak, és hát akkor már össze is lehet kóstolni a sörös chilit a chilis sörrel.

Illetve egy olyan partnerük is kint lesz, akinek nem sok köze van a gasztronómiához, de mivel a zip's szívén viseli a környezettudatosságot, ezért ebbe teljesen beleillenek. Ez a partner pedig a Mercedes. Itt fogják bemutatni a legújabb elektromos terepjárójukat, az EQC-t.

De ha ez nem lenne elég, akkor még mindig ott van a lekézenfekvőbb program, a Barlangfürdő maga. Ennek köszönhetően igazi medencés parti feeling várható.  

Sörhús

Egy új gasztrovívmány közönségi beharangozójának helyszíne is lesz a Zipnik. Elsőként mesélnek részletesen a #sörhús projektről. A BioGoods Mangalica farmján, az elkülönített zip’s BEER & FARM területén egy ideje ugyanis saját „sörtéseket” tartanak, amiket válogatott zip’s maláta törköllyel etetnek, ezzel gyakorlatilag a DNS-ükbe kódolják a zip’s sört. Itt fogják felfedni a részleteket, hogy pontosan mire is megy ki a játék.

Zenei aláfestés

Zenei aláfestésből sem lesz hiány, mivel napközben Pataky Peti gondoskodik róla, aki egy személyben a zip’s brewhouse kreatív séfje és a SéfSör sorozat első sörének kitalálója is. Az esti és éjszakai DJ-k (DJ Németi és DJ Tokai Debrecenből) pedig hangszeres kíséretet kapnak Koós-Hutás Áron (jazztrombitás) és Oláh Antal (kongamester, az Irie Maffiából) jóvoltából.

KUTYAHARAPÁST SÉFSÖRREL, avagy  Anyukám mondta: gyertek reggelizni és látvány SéfSört főzni…

Ha kiheverte mindenki az előző esti éjszakai fürdőzést, akkor lehet tovább folytatni a folyamatot, hiszen vasárnap a SéfSör-sorozat extra ráadását főzik le közönség előtt az encsi Anyukám mondta étterem és a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke arcaival. Ráadásul nem csak ők teszik oda magukat a főzethez, hanem a társ-sörfőzdéjük, a Fehér Nyúl Brewery is feltűnik az üstök körül. Az eseményen Zipszter támogatói jeggyel lehet részt venni, ami nem csak a sörfőzést foglalja magában, hanem egy antimásnaposság brunchot is! Ezt Pethő Tomi pezsgőlovag és mixerbajnok szaktudására alapozzák, aki a macskajajra jótékony hatású ételek és italok párosításával készül majd, három felvonásban.

Jegyvásárlás

Maga a zipnik az alábbi jegyek egyikével látogatható, így ha nem akarjuk kihasználni a Barlangfürdő szolgáltatásait, csak a rendezvényre mennénk ki, akkor nem is kell fürdőbelépőt vennünk. 

Zipnik regisztrációs jegy – 1.000 Ft

Jegyvásárlás

A zipnik jegy ára teljes összegben levásárolható. A jegy a zipniken való kétnapos részvételt biztosítja, de nem tartalmazza a Barlangfürdő használatát és az éjszakai DJ-zenés fürdőzést.

Zipszter támogatói jegy – 5.000 Ft

Jegyvásárlás

A támogatói jegy 5.000.- Ft-ba kerül. Biztosítja a zipniken való kétnapos részvételt, de nem tartalmazza a Barlangfürdő használatát és az éjszakai DJ-zenés fürdőzést. A jegy árával a miskolci gyermekotthonokat támogatod, illetve részt vehetsz a KUTYAHARAPÁST SÉFSÖRREL programon.

FONTOS! A Barlangfürdő használatához és az éjszakai fürdőzéshez napijegyet kell venni, amit a Barlangfürdőben tehetünk meg.

Felnőtt fürdőbelépő (időkorlát nélküli) - 4400 Ft/fő
Éjszakai fürdőjegy (előre meghirdetett időpontokban) - 2600 Ft/fő

Kiállítók

Etetők

Anyukám mondta - Encs

BioGoods Mangalica - Gesztely

Első Mádi Borház - Mád

Gabko Chili - Nagymaros (a világelsőnek választott zip’s sörrel készült

chili szósszal is)

Kamado Joe Magyarország - prémium amerikai grill-szett bemutató

IKON Restaurant - Debrecen

Tatai Pizza, Pasta, Salad - Csallóköz, Szlovákia

zip’s brewhouse - Miskolc

Itatók

Black Sheep Roastery & Coffee – Debrecen

Boutiq’Bar - Budapest

MAD Wine - Mád

Fehér Nyúl Brewery - Budapest

Gallay Kézműves Pince - Bükki borvidék

KT Kézműves Pince - Bükki borvidék

Veritas Borkereskedés - Budapest

zip’s brewhouse - Miskolc

A LEGFRISSEBB INFÓKÉRT NÉZZÉTEK MEG A FB ESEMÉNYT

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel