Main Area

Rendezkedjünk be házi sörcsapolásra stílusosan

Úgy tűnik, hogy a friss, csapolt sör élményére még várnunk kell egy kicsit, amíg újranyitnak a kocsmák. Szerencsére viszont arra az esetre is van megoldás, ha éppen a kocsmából szeretnénk csapolt sört rendelni otthonra és magunknak csapolni! Például a GrowlerWerks uKeg.

Már mindenki teljesen átszocializálódott arra az életmódra, hogy csak üveges-dobozos söröket iszik, de azért van több megoldás is arra az esetre, ha mégis csapolt sört szeretnénk otthon is inni. A csapolt sör iránti hiányunkat a legegyszerűbben egy már bevált megoldással lehet csillapítani, mégpedig, ha azokból a kocsmákból, akik erre lehetőséget biztosítanak PET palackba csapolt söröket rendelünk, amit frissen kapunk meg. De mi van, ha mi ennél többet szeretnénk? Az 1 literrel nem érjük be? Vagy csak szimplán prosztónak tartjuk a PET palackot? Akkor veszünk egy GrowlerWerks uKeg-et!

Forrás: Gadgenda.com

Nem meglepő módon szembejött velem egy sörös hirdetés a közösségi médiában, hogy rendelhetek ilyen csili-vili “sörtartályt”, amibe aztán csapolt sört tehettek és otthon ez frissen tartja a nemes italt, aztán ha elérkezettnek látjuk az időt, akkor ki is csapolhatjuk magunknak. Nekem se kellett több, meg is néztem pontosan milyen portékát akarnak eladni nekem és azt kell mondanom, hogy nem is rossz!

Ami leginkább megfogott engem az a külső! Mondhatni olyan mint egy párválasztás, amikor is a külső megfog, a belső pedig megtart. A 3,8 literes verziót néztem ki magamnak, ami igazi főzdés hangulatot áraszt magából a rézzel bevont külsejével, hiszen ha valaki járt már nagy sörgyári főzdében, akkor pontosan ezzel a külsővel találkozhatott, csak hát kicsit nagyobb kivitelben. Két hétig tudja eltárolni a belecsapolt sört és 8 órán át képes hidegen tartani azt, de nyilván, ha berakjuk a hűtőbe, akkor újra le fogja hűteni magát. Járnak hozzá szén-dioxid patronok is, hogy tuti ne laposodjon el a sör a tárolás alatt.

Ha pedig megjött a hangulatunk ahhoz, hogy igyunk egy csapolt sört, akkor szimplán kivesszük a hűtőből és már csapolhatjuk is magunknak a nedűt. Gyakorlatilag egy rettentő hordozható otthoni sörcsapot tudunk kreálni magunknak, ahol akár tökéletesíthetjük is a csapoló tudományunkat.

Természetesen ez csak egy a sok megoldás közül, mert vannak ennél sokkal egyszerűbb opciók is (pl a Heineken Torp megoldása), de szerintem a tálalás bőven megéri a pénzét és gondoljunk csak bele a szituba, amikor a kedvenc csaposunk kezébe nyomjuk a GrowlerWerks uKeg-et, hogy “Tele kérem!” Már csak ezért is megéri megvenni szerintem. Ha kedvetek támadt hozzá akkor ITT tudjátok megrendelni.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel