Main Area

Sörkuglóf

A kedvenc édességünk sörbe áztatott gyümölcsökkel és sörös cukormázzal.

HOZZÁVALÓK

10 dkg aszalt gyümölcs
2 dl Staropramen Dark
10 dkg vaj 
18 dkg porcukor
8 db tojás 
10 dkg darált keksz (édes morzsa)
8 dkg mandula 
2 dkg búza- vagy kukoricakeményitő 
8 dkg kristálycukor 
1 csipet só
2 evőkanál szeletelt mandula 

ELKÉSZÍTÉS

A felforrósított sörben 5 percre beáztatjuk az aszalt gyümölcsöket (10 dkg aszalt gyümölcs/2 dl Staropramen Dark). A kuglófformát kivajazzuk, majd a formát kiszórjuk morzsával (1 evőkanál morzsa).

A vajat habosra keverjük a porcukorral (10 dkg vaj/18 dkg porcukor), utána egyenként hozzákeverjük a 8 tojássárgáját. Belekeverjük a mandulalisztet, a darált kekszet és a keményítőt (10 dkg darált keksz/2 dkg keményítő/8 dkg mandulaliszt).

Géppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral és a sóval (8 db tojásfehérje/egy csipet só/8 dkg kristálycukor). A tojásfehérjehabot kézzel, óvatosan (nem törve) hozzákeverjük az előzőleg elkészített könnyű, lágy tésztához, majd hozzáadjuk a sörbe áztatott gyümölcsöt és mandulát is (2 evőkanál szeletelt mandula). A tésztát beleöntjük a formába, 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük a kuglófot.

Elkészítjük a cukormázat, amivel bevonjuk a készre sült és kihűlt kuglófot. A forró sörben kb. 2-3 perc alatt krémesre keverjük a porcukrot, (2 evőkanál sör/5 evőkanál porcukor), majd a cukormázzal bevonjuk a kuglófot.

 

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/sorkuglof

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel